sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Ruismustikkapiirakka



Ruismustikkapiirakka maistuu mukavasti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa heti uunituoreena. Mä tein meijän ruismustikkapiirakan MyPizza uunilla ja sehän oli hieman haasteellista mutta kyllähän se onnistui. Muistaa vaan ottaa semmoisen valurautapannun mistä saa kahvan irti sekä pannu on sopivan kokoinen pizzauuniin. Pizzauunilla valmistaessa piirakkaa tulee pyörittää tasaisin välein tai toinen puoli kärähtää, kuten mulla oli näin käydä... Tämä ruismustikkapiirakka onnistuu myös tavallisella uunilla tehtynä vallan mainiosti. Käytin valurautapannua mutta toki tavallinen piirakkavuokakin sopii tähän jos teet tämän tavallisella uunilla. 



Ruismustikkapiirakka

200 g voita
2 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
400 g mustikoita
½ dl perunajauhoja


Aloita sulattamalla voi. Sekoita joukkoon 1 dl sokeria ja jauho-leivinaineseos. Voitele valurautapannu voilla. Ota taikinasta 3/4 osaa ja painele se valurautapannun pohjalle ja vähän myös reunoille. Sekoita kulhossa jäiset marjat ja loput sokerit ja perunajauho. Kaada ja levitä marjaseos piirakkapohjan päälle. "Murustele" lopputaikina marjojen päälle. Tein piirakan MyPizza uunilla, mutta jos semmoista ei löydy kotoa niin paista ruismustikkapiirakkaa 200 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.



2 kommenttia:

  1. Hihkaisin ensin ilosta, että nytpä löytyikin ekopaastooni sopiva herkku, sillä olen paaston ajaksi luopunut valkoisesta viljasta. Vaan enpä muistanut sitä, että myös sokeri on pannassa;)
    No - herkut kelpaavat kyllä paaston jälkeenkin ja resepti menee talteen;)

    VastaaPoista