keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Makea ananaskana ja limeriisiä

Makea ananaskana on herkullisen hedelmällistä ja tosiaan ihanan makiaa. Paistetut ananaksen palat kruunaavat limeriisin kanssa koko annoksen. Kanan taikuus syntyy kun marinointilientä keitetään kasaan ja voidellaan fileitä paistaessa. Limeriisi on kiva lisuke ja sopii monen kanssa nautittavaksi, vaihtelua ns. basic-riisille. Paistettu ananas on vaan niin hyvää ja sopii muuten jälkkärinäkin esim. jäätelön kanssa. Uih, kuinka hyvää! Tätä pitää ehdottomasti kokeilla myös kesällä grillaten....


Ananaskana

800 g kananfileitä

Marinadi: 

3 dl ananasmehua tai muuta tuoremehua
1½ dl fariinisokeria
1 kpl limen mehua
2 rkl tomattipyrettä
2 rkl punaviinietikka
2 rkl vähän suolaista soijaa
1 rkl Dijon sinappia
1 rkl Samba Oelekia
1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna
3 cm pätkä inkiväriä hienonnettuna
suolaa
3 rkl oliiviöljyä

Lisäksi: 

kookosöljyä paistamiseen
1 kpl ananasta viipaloituna


Sekoita marinadin kaikki raaka-aineet yhteen. Laita fileet esim. pussiin ja lisää 2/3 marinadista mukaan. Laita jääkaappiin ja anna marinoitua noin 4 tuntia. Ota fileet huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen paistamista. Laita 1/3 marinadista kattilaan ja keitä hiljalleen kasaan. 

Laita nokare kookosöljyä parilapannulle ja paista kanat kuumalla pannulla. Voitele kasaan keitettyä marinointikastiketta fileiden päälle niin kauan kunnes kanat ovat kypsiä. 

Paista toisella pannulla ananakset kookosöljyssä. Tarjoile annos makean ananaskanan ja limeriisin kansas, ohje alapuolella. 



Limeriisi

2 dl jasminriisiä
½ l kanalientä
(suolaa)
1-2 kpl limen mehua
3 rkl korianteria silputtuna


Keitä riisi kanaliemessä ja mausta suolalla jos on tarpeen. Lisää kypsään riisiin limen mehua sekä korianterisilppua, sekoita. 


2 kommenttia: