maanantai 30. tammikuuta 2017

Helpot kananugetit, maistuu koko perheelle

Tein tossa yks viikonloppu kananugetteja ja enhän mä ollut näihin varautunut yhtään eli kaikki lähti aivan hatusta jälleen kerran. Katoin mitä kaapista löytyy ja siitähän se ajatus sitten lähti. Tää ruoka on helppo tehdä ja maistuu vaikka tzatzikin kanssa tai valkkaridipin eli päätäppä ite. Sit kylkeen vähän bataattiranskalaisia ja se olis siinä. Poika pyöritteli haarukassa nugettiaan ja ihmetteli miksi nugetti näyttää röpölöiseltä ja oudolta. Sanoin että kuule tää nugetti on ite tehty, eikä oo mikään massatuotannon tasapaksu pallero, näistä jokainen on oma pikku yksilönsä. Hyvin maistui. Tästä reseptistä taas näkee näitä mun lemppareita eli valkosipuli, chili ja yrtit... niillä mennään!



Kananugetit

400 g kanafileitä

Munahässäkkä:

2 kpl kananmunia
2 rkl turkkilaistajogurttia
suolaa
mustapippuria
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

Rapsakkahässäkkä:

maissimurolastuja 
paprikajauhoja
chilijauhetta


Vatkaa kevyesti kananmunat ja loput munahässäkkäraaka-aineet yhteen. Laita maissilastut pussiin ja murskaa pieneksi. Kaada astiaan ja sekoita mukaan mausteita. 

Leikkaa fileet pienemmksi. Pyörittele filepaloja eka munahässäkässä ja tämän jälkeen rapsakkahässäkässä. Nosta palat sitten uunivuokaan jossa on pohjalla öljyä tai leivinpaperia. Tee näin jokaiselle palalle ja asettele vieri viereen uunivuokaan. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinnat saavat kauniin värin ja nugetit ovat kypsiä. 


Bataattiranskalaiset

1 kpl bataatti tankoina
oliiviöljyä
savustettua paprikajauhetta tai tavallista paprikajauhetta
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa
mustapippuria


Kuori bataatti ja leikkaa sopivan mallisia tankoja. Laita kulhoon ja lisää kaikki loput aineet. Sekoita kunnolla ja levitä levinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 225 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes bataattiranut ovat kypsiä. 


Nopea tzatziki

3 reilua rkl turkkilaistajogurttia
½-1 kpl kurkkua raastettuna
1 kpl sitruunan mehua
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
½-1 ruukku minttua hienonnettuna


Raasta kurkku ja kuivaa esim talouspaperissa, niin saat liika nesteen pois lillumasta. Sekoita kurkut jogurttiin ja lisää kaikki muut raaka-aineet. Laita jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi. Tzatziki maistuu kananugettien kanssa, leivän päällä, salaattipöydässä, grilliruuan kanssa..... Ihanan raikasta herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti