tiistai 20. joulukuuta 2016

Pekoni-taatelipiirakka, kerrassaan mainiota!

Pekoni-taatelipiirakka oli aivan super hyper mega hyvää ja sitähän päästiin maistelemaan veljentyttären nimppareilla. Resepti oli napattu Kotiliedestä. Suussa sulava pekoni-taatelipiirakka illanistujaisiin tai noutopöydän tarjottavaksi. Veljenperhe oli käyttänyt valmista voitaikinapohjaa, mutta toki voi tehdä pohjan itse. Laitan ohjeen niin kuin Kotiliesi sen on kirjoittanut ja laatinut. Täyden kympin suolainen piirakka mun ja koko nimpparivieraskunnan puolesta ***** Raati on puhunut. Ohjeella leivot yhden suuren pekoni-taatelipiirakan, josta riittää noin 12 palaa tai 24 pikkupiirasta.



Pekoni-taatelipiirakka


Pohja tai valmispohja: 

150 g voita tai margariinia, huoneenlämpöistä
3-4 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata muilla jauhoilla)
1 tl leivinjauhetta
1 kpl kananmuna
½ dl maitoa

Täyte: 

noin 170 g pekonia kuutioituna
1 kpl sipuli hienonnettuna
10 kpl pehmeää taatelia
150-170 g Aurajuustoa
2 dl kermaviiliä tai ruokakermaa
2 kpl kananmunaa
ripaus pippuriseosta
(pinnalle ripaus juustoraastetta)



Jos teet itse pohjan niin aloita siis sen tekemisestä. Voitele pyöreä tai suorakaiteinen piirakkavuoka. Voit tehdä muffinipellillä myös pikkupiiraita. Sekoita pehmeä rasva ja muut täyteainekset taikinaksi. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa, niin taikinaa on sitten helpompi käsitellä.

Leikkaa pekoniviipaleet kuutioksi ja hienonna sipuli. Paista pekoni ja sipuli paistinpannussa. Painele taikinaa piirakkavuoan tai pikkuvuokien pohjalle ja reunoille. Leikkaa taatelit suikaleiksi ja jaa palat tasaisesti vuoan pohjalle. Ripottele jäähtynyt pekoniseos päälle.

Sekoita kermaviili ja munat. Lisää seokseen murennettu Aurajuusto ja mausta. Sekoita hyvin ja kaada piirakkapohjalle. Pinnalle voi ripotella juustoraastetta. Paista piirakkaa uunin alaosassa 175 asteessa noin 45 minuuttia, pikkupiiraita noin 20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti