tiistai 1. marraskuuta 2016

Ricotta fritattaa, perunapihvejä, uunitomaatteja ja pekoneita, niistä on kotitekoinen hotelliaamiainen tehty

Mä rakastan hotellin aamupaloja tai siis semmoisia mihin on nähty vaivaa ja tehty suurimmaksi osaksi tarjottavat itse. Kyllähän kaikki osaa purkista kaataa lautaselle sitä sun tätä, mutta kun sen tekee itse niin tekee mieli itkeä niistä hyvistä mauista ja kaikesta siitä tekemisen riemusta. Tässä kunnon aamupalassa mikä on kuin pikkasen paremmassa hotellissa, niin on musta maut kohillaan. Kyllä omakehu haisee, mutta oli hyvää vielä kerran. Testaa ite ja taas maailma on pikkasen parempi, ainakin hetken. Eikä tää oikeesti ees vaadi kauheesti kun vaan alkaa tekee. Tähän settiin tein ricotta fritattaa, perunapihvejä, uunitomaatteja ja pekonit.



Ite tein herkkuaamupalan tässä järjestyksessä. Aloita koko projekti uunitomaateista. Sen jälkeen siirry tekemään perunapihvien massa ja sitten ricotta fritattaan ja se kun menee uuniin pekonien kanssa, niin paista perunapihvit valmiiksi.


Uunitomaatit

1 rasia kirsikkatomaatteja
3-6 kpl valkosipulinkynsiä kuorineen
pieni nippu mieleistä tuoreyrttiä esim. rosmariini, timjami, oregano..
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria


Laita kaikki raaka-aineet uunivuokaan ja nakkase uuniin paistumaan 180 asteeseen. Saa paistua noin 20-30 minuuttia. 



Tosiaan paistoin perunapihvit lettupannulla rapsakoiksi. Ihania herkkuja!


Perunapihvit

8 kpl keskikokoista perunaa
1 kpl pieni sipuli hienon hienona
2 kpl kananmunaa
3-4 rkl vehnäjauhoja
suolaa
ripaus mustapippuria
½ tl sokeria
voita/öljyä paistamiseen

Kuori perunat ja raasta ne. Kääri perunaraaste paperiin tai liinaan eli kuivaa ylimääräinen neste pois. Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista keskilämmöllä molemmin puolin esim. lettupannulla perunapihvit rapsakoiksi ja kypsiksi. Perunapihvit sopii mainiosti myös jauhelihapihvien kaveriksi, testaappa. 


Ricotta fritatta

6 kpl kananmunaa
125 g ricottajuustoa
1 dl parmesanjuustoa raastettuna
½-1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
½ pnt ruohosipulia silputtuna
voita paistamiseen


Lämmitä uuni 180 asteiseksi. Vatkaa munat kevyesti kulhossa. Sekoita mukaan loput aineet paitsi ruohosipulia sekä voita. Laita uunin kestävälle paistinpannulle voinokare ja kaada seos siihen. Ripottele päälle ruohosipulisilppua. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Jatka paistamista uunissa noin 10 minuuttia. Laita samalla pekonit uuniin jos haluat että niitä tarjoillaan aamupalan yhteydessä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti