tiistai 8. marraskuuta 2016

Italialaishenkinen kesäkurpitsalaatikko

Italialaishenkinen kesäkurpitsalaatikko on kyllä herkkujen herkkua. Vähän kuin lasangea, mutta eipäs sitten olekkaan. Kesäkurpitsa on kyllä näppärä vihannes ja sillä saa huiputettua omia makunystyröitä että syökö pastaa vai kesäkurpitsaa. Perhe näytti vihreetä valoa eli saa tehdä uudestaan. Ohje on gluteeniton.


Italialaishenkinen kesäkurpitsalaatikko

2 kpl reilun kokoista kesäkurpitsaa

Lihakastike:

800 g jauhelihaa
1 kpl punasipulia hienonnettuna
3 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 ruukku basillikaa silputtuna
1 purkki tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
1 rkl kuivattua oreganoa
oliiviöljyä/voita

Juustokastike:

5 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
suolaa
mustapippuria

Lisäksi:

päälle 1-2 mozzarellapalloa revittynä
3 rkl pinjansiemenoiä

Kuullota sipulit oliiviöljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, kirsikkatomaatit, oregano, suolaa, mustapippuria ja anna maustua keskilämmöllä vähintään vartti. Sekoita välillä. Lisää loppupuolella basillikasilppu ja sekoita. Anna vielä porista miedolla lämmöllä. Viipaloi kesäkurpitsat esim. juustohöylällä ohuiksi levyiksi. Valmista tämän jälkeen juustokastike. Eli kaada kattilaan maito ja anna lämmetä kuumaksi. Sekoita mukaan raastettu juustoraaste, anna sulaa rauhakseen mukaan, muista sekoittaa ettei juusto pala pohjaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Laita isoon uunivuokaan ekaksi lihakastiketta, päälle kesäkurpitsalevyjä, päälle lihakastiketta ja juustokastiketta. Toista niin kauan että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsalevyt ja sen päälle lihakastiketta. Lisää lopuksi revittyä mozzarellaa ja pinjansiemeniä. Muista jättää hieman tyhjää sillä kesäkurpitsahan ei ime kastiketta vaan antaa kesäkurpitsalaatikolle lisää nestettä. Suosittelen laittaa uunivuoan alle uunipellin eli jos nestettä tulee yli niin ei mene uunin pohjalle vaan pellille. Paista uunissa 225 asteessa 45 minuuttia. 



4 kommenttia:

  1. Itse tykkään kans tosi paljon kesäkurpitsalasagnesta. Pitääkin testata myös tätä sun reseptiä, kuulostaa hyvältä nuo tuoreet yrtit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nanne, tuoreet yrtit ne on kyllä niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin hyviä ja meillä menee ruokaan yrttejä tosi paljon per viikko. Ny vaan testaamaan!

      Poista
  2. Tätä pitää ehdottamasti kokeilla! Tämä on vielä niin helppo muuntaa soijarouheella mullekkin sopivaksi. Näyttää niin hyvältä, nams! <3
    jasmintuomi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soijarouhehan käy tohon tosi hyvin eli ei muuta kuin kokkailemaan!

      Poista