torstai 10. marraskuuta 2016

Espanjalainen perunamunakas

Espanjalainen perunamunkas sopii mainiosti aamupalaksi, brunssille tai jopa lounaaksi. Helppo ruoka muunneltavaksi eri leikkeleillä, lisää juustoa, eri vihanneksia jne. Tähän perunamunakkaaseen on hyvä käyttää ne edellispäivän ylijääneet perunat eli kunnon hävikistä herkuksi ruoka, tähän käy niin monet eri raaka-aineet eli saa moneen suuhun sopivaksi. Tässä on nyt Ruokapankin versio espanjalaisesta perunamunakkaasta eli ei muuta kuin testaamaan.




Espanjalainen perunamunakas

1 kpl sipulia hienonnettuna 
1 kpl paprikaa kuutioina
3-5 kpl keitettyä perunaa 
100 g pekonia tai kinkkua kuutioina
(nokare voita tai öljyä)
suolaa 
mustapippuria
6-8 kpl kananmunia

Kuullota uuninkestävällä paistinpannulla sipuli, paprika ja pekonikuutiot, voit kuullottaa voissa tai sitten jos käytät pekonia niin aloita kuullottaminen pekonilla niin pannuun saadaan riittävä määrä rasvaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuori ja viipaloi perunat. Lisää perunaviipaleet kaikkien päälle. Riko munat kulhoon ja mausta pippurilla sekä suolalla jos siltä tuntuu. Vatkaa kevyesti. Kaada munat perunoiden ja kuullotettujen päälle. Paista keskilämmöllä muutama minuutti ja laita uuniin vielä 180 asteeseen niin että pintakin hyytyy ja saa jopa hitusen väriä. Tarjoile espanjalainen perunamunakas sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.



5 kommenttia:

  1. Espanjalainen perunamunakas on kyllä ihanaa, haikeudella mietin Barcelonan reissua muutaman kuukauden takaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, me oltiin kans Barcelonassa muutama kk sitten. Kaikki tapakset oli meijän ehdottomia herkkuja, Nams!

      Poista
  2. Kivanoloinen blogi! Vasta aloittelemassa itse! Blogissani pari reseptiä "aidoista" espanjalaisista tortilloista...tehtiin ruokamatka San Sebastianiin vähän aikaa sitten ja innostuin taas tapaksista/pinxtoksista. Terveisin, Anne Maalaisbistrosta www.forrecuisine.blogspot.fi Kiva jos piipahdat!

    VastaaPoista
  3. Näyttipä kuvassa todella hyvältä. Peruna ei noin yleensä ole kyllä suosikkini mutta tätä voisi joskus kokeilla.. nam!

    t: Sienitukka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä semmoista herkkua että oksat pois nyt vaan testaamaan!

      Poista