maanantai 10. lokakuuta 2016

Pätkis -mokkapalakakku


Pätkis -mokkapalakakku, kylläpä meikkis taas keksi kakulle nimen, kunnon nimihirviö, mutta hei eihän se nimi miestä pahenna vai menikö se sananlasku ees noin, no enivei. Hyvää oli mutta olkoon. Tämä oli musta 100 miljuunaa parempi pätkiskakku kuin mun edellinen kokeilu eli pätkistäytekakku. Eli tätä voin huoletta tehdä uudestaan. Äiti tosin olisi kaivannut kyytipojaksi marjoja ja kermavaahtoa, mutta musta se oli hyvää just noin. Tein kakun pojan nimppareille, kun hän oli niin toivonut suklaista tarjottavaa. Ohje on napattu mutta hieman tuunattu oman näköiseksi ihastuttavan Marikan Ranteita myöjen taikinasa -blogista, pätkis -mokkapalat. Marika on tehnyt pohjasta vaalean, mutta ikävä kyllä tämä vaaleus ei olisi mennyt läpi tarkan ruokakriitikon eli Herra F:n syynistä läpi, vaan pohja pitää olla ruskeeta kuin suklaa.


Pätkis -mokkapalakakku

Pohja:

4 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl piimää
200g margariinisulaa
5 kpl pätkistä
3 tl minttuaromia

Täyte ja kuorrutus:

8-9 dl tomusokeria
5 rkl kaakaota (O'boy)
noin 7 rkl voisulaa
noin 8 rkl vahvaa kahvia

Kostus:

maitoa

Lisäksi:

7 kpl pätikistä

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jäähtynyt margariinisula ja piimä keskenään. Lisää vuorotellen kuivia aineita ja voisula -piimää. Lisää lopuksi pieneksi pilkotut pätkikset ja sekoita. Kaada taikina kakkuvuokaan joka on voideltu tai vuorattu leivinpaperilla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes tikkutestillä taikina ei jää tikkuun kiinni.

Valmista täyte / kuorrutus ja pilko loput pätkikset valmiiksi. Sekoita tomusokeri ja kaakao keskenään. Lisää voisula ja vahva kahvi, lisää tarvittaessa eli laita pikku hiljaa niin näät mikä määrä on se just hyvä määrä. Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja kostuta hieman maidolla. Levitä täytettä alimman osan päälle ja ripottele pienennettyjä pätkispaloja. Nosta toinen pohja päälle ja paina varovasti. Lisää loput kuorrutteet huolettomasti, lisää loput pätkispalaset. Vinkki vitonen eli älä anna pohjan jäähtyä kylmäksi asti silloin päällinen ei tartu pohjaan vaan leikatessa irtoa laattana. Tarjoile pätkis -mokkapalakakku huoneenlämpöisenä, nams!




16 kommenttia:

  1. Tää lähtee aivan varmasti testiin huomenna! Nam :9 http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Wou näyttää tosi hyvältä 😍 Kunpa saisin palan 😘

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä kyllä niin makoisalta ja suloiselta :). Tämä menee testaukseen, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Voiko tän tehdä ihan normi uunipellille? Et riittääkö taikina siihen

    VastaaPoista
  5. Tämä leivontalistalla huomiselle, nams! Yksi tarkentava kysymys: voiko tarjota/syödä samantien vai kantsiiko antaa muhia/jähmettyä/tms valmistamisen jälkeen? 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Mul se jämähti tosi nopeasti eli varmaan jopa vartti riittää ennen tarjoilua. Sehän riippuu siitä kuin paksuu täyte/ päällistä teet. Mul oli aika jämäkkää.
      Tänään teillä siis herkkuhetket, nauttikaa 😀

      Poista
  6. Kokeilin tehdä jo kerran aikaisemmin mun sukulaissynttäreille ja nyt kaverisynttäreille teen taas uudestaan , kun oli niin hyvää!!:)

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Miia, minttuaromia saa lähes kaikista kaupoista leivontatuote hyllyiltä eli sieltä missä on nonparellit yms. Minttuaromia voi käyttää monessa esim. muutama tippa smoothiessa tuo kivan maun. Noita aromeita on monen makuisia eli nyt vaan kaupoille ja testailemaan!

      Poista
  8. Kuinka monta palapätkistä menee yhteen kakkuun?

    VastaaPoista
  9. Heippa

    Jaa a, olisko yhdessä patukassa 3 palaa? Eli yhteensä 36 palaa... Tämä on nyt vain minun arvio.

    VastaaPoista