tiistai 27. syyskuuta 2016

Tex Mex -tortillalasange

Tex Mex -tortillalasange on helppo tehdä ja maistuu kaikille tex mex ruokien ystäville. Ite voi säädellä tulisuutta jalapenojen kanssa. Ruuan tärkeä elementti on lopussa lisättävät lisukkeet eli tomaattia, korianteria, limeä, ranskankermaa jne. Ei niin ns. kaunis ruoka, mutta sitäkin maistuvampi. Tex Mex -tortillalasange on siis oivallinen arkiruoka, kannattaa testailla!



Tex Mex -tortillalasange

800 g jauhelihaa
2 ps tacomausteseosta
chilirouhetta
1 kpl sipuli hienonnettuna
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
150 g mustia papuja valutettuna
1 pieni prk maissia valutettuna
1 prk oma valintaista salsaa
2 pkt cheddar juustoviipaleita
2-3 kpl tomaattia renkaina
6-8 kpl tortillalettusta
(jalapenoviipaleita)

Lisäksi:

tomaattikuutiota
limenmehua
ranskankermaa
tuoretta korianteria silputtuna
avokadoa



Paista jauhelihaa ja lisää mukaan hienonnettu sipuli sekä valkosipuli, lisää vähän chiliä. Anna kypsyä. Lisää mukaan tacomaustepussit ja 2 dl vettä. Anna keskilämmöllä vetäytyä kasaan. Lisää valutetut pavut sekä maissit. Sekoita ja lisää puolet salsapurkista ja loraus vettä jos tarpeen. Seos saa vielä hetken ottaa makuja. 

Ota pyöreä uunivuoka ja lisää pohjalle kastiketta, cheddarjuustoa ja päälle tortillalettunen. Lisää tomaattia ja cheddarviipaleita, sekä salsaa. Lisää seuraavaan taas kastiketta ja juustoa ja tortillalettunen. Kokoa lasange tähän tapaan ja jos tykkäät ärhäkämmästä niin lisää väliin jalapenoviipaleita. Lisää aivan viimeiseksi taas kastiketta ja kaikkea mitä onkaan jäljellä plus cheddarjuustoviipaleita. Sitten vaan koko komeus uuniin. Paista 225 noin 30-45 minuuttia, kunnes pinta on saanut hyvin väriä. 

Tarjoile tex mex -tortillalasange tomaattikuutioiden, limenmehun, ranskankerman, korianterin sekä avokadon kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti