torstai 29. syyskuuta 2016

Butter chicken, herkullinen naan -leipä ja mangolassi

Osallistuin herkulliseen kilpailuun eli Urtekramin ja Ruoka.fi yhteiseen maustamishaasteeseen. Sai tehdä niin makeeta kuin suolaista ja mulle kyllä syntyi tämä ruoka heti päähän. Lempeän mausteista intialaista butter chickeniä riisin kera ja lisäksi herkullista naan -leipää sekä jälkkäriksi aina maustuvaa mangolassia.

Jos susta tuntuu että tää olis nyt se voittajatyö niin ei muuta kuin äänestämään alla olevasta linkistä. Voit voittaa 99e tuotepaketin.


Käykää äänestämässä Ruokapankin reseptiä, kiitos.  
>>>ÄÄNESTÄ TÄSTÄ<<<




Butter chicken

800 g kanafileitä, pilkottuna 
1 rkl kookosöljyä tai 1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl Urtekramin hienonnettua korianteria
1 rkl Urtekramin kurkumaa
½-1 tl Urtekramin chilihiutaletta
½ tl Urtekramin sitruunaruohoa
1 rkl juustokuminaa
1 rkl inkiväriä raastettuna
2 rkl tomaattipyrettä
suolaa
1 rkl hunajaa
3,5 dl kermaa
2-3 rkl turkkilaista jogurttia

Lisäksi:

jasminriisiä
korianteria silputtuna
naan-leipää




Laita kasariin kookosöljy tai rypsiöljyä sekä voita. Lisää hienonnettua valkosipuli, korianterijauhetta, kurkumaa, chilihiutaleita, sitruunaruohoa, juustokuminaa sekä inkiväriä. Anna mausteiden makujen irrota kuumetessa muutaman minuttin. Sekoittele välillä. Lisää kananpalat ja sekoita kunnolla, paista keskilämmöllä 5-10 minuuttia. Lisää mukaan tomaattipyrettä sekä suolaa. Lorauta kerma ja mausta hunajalla. Anna porista keskilämmöllä mahdollisimman pitkään, vähintään 1½ tuntia, mieluiten vaikka enemmänkin, jotta maut syvenevät. Muista sekoitella välillä ja tarkista että nestettä on tarpeeksi, lisää kermaa jos on tarvetta. Lisää vielä turkkilainen jogurtti, sekoita ja anna maustua lisää vielä 30 minuttia tai enemmänkin. 

Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile butter chicken riisin, tuoreen korianterin sekä vastaleivotun naan -leivän kanssa. 




Naan -leipä

1 dl maitoa
2 tl kuivahiivaa
1 tl hunajaa
3 rkl turkkilaista jogurttia
2 rkl sulatettua voita
1 kpl kananmuna
1 tl suolaa
noin 6 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:

voiteluun ja paistamiseen sulatettua voita


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita mukaan kuivahiiva, hunaja, kananmuna, jogurtti, sulatettu voi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita. Peitä kulho ja laita kohoamaan tunniksi. 

Jaa taikinasta noin 6-8 osaan. Pyöritä jauhoja apunakäyttäen pyöreäksi palloksi ja kauli ohueksi lettuseksi. 

Kuumenna paistinpannu ja lisää sille nokare voita. Paista leipiä yksi kerrallaan keskilämmöllä. Naan-leipään tulee kuplia ja käännä kunnes alapuolelle on tullut ruskeita läiskiä. Paista vielä hetki. Voitele sulatetulla voilla leipä kummaltakin puolelta. 



Mangolassi

3 dl turkkilaista- tai maustamatonta jogurttia
2 dl piimää
3 dl mangoa pilkottuna tai tölkkiämangoa
2 dl jäitä
1 tl Urtekramin kokonaista kardemummaa itse jauhettuna


Jauha Urtekramin kokonaisia kardemummansiemeniä niin että tulee 1 tl. Simenen kuoria voi nyppii pois joukosta. Maku ja tuoksu on jotain ihan omaaluokkaansa. 

Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen eli jos haluat jämäkämpää lassia niin valmista se turkkilaisesta jogurtista, muuten maustamattomasta. Surauta siis tasaista herkkujuomaa ja nauti heti jälkkärinä tai ruuan kanssa, ihanaa herkkua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti