maanantai 20. kesäkuuta 2016

Savustetut perunat kastikkeen kera


Testattiin näitä savustettuja perunoita kapriskastikkeen kanssa ja voi pojat nää on herkullisia siis kerrassaan ihania. Kannattaa ehdottomasti testata vaikka nyt juhannuksena. Ohje on napattu uusimmasta Glorian Ruoka & Viini -lehdestä, jossa oli muuten tosi paljon meheviä ohjeita.  Nää perunat sopii syötävksi esim. grilliruuan kanssa tai salaattipöydän lisukkeena. Näitä voi syödä kuumana tai huoneenlämpöisenä. Meijän pikku-ukko tykkäs myös eli menee tenavasta vaariin. Me tehtiin nämä perunat grillissä, käytettiin savustukseen sitä semmosta savustusrasiaa ja perunat olivat teräsvuoassa, mutta nämä voi tehdä myös uunissa savustuspussin kanssa.


Savustetut perunat

1 kpl savustuspussi jos teet uunissa
1 kg varhaisperunoita
1 pkt noin 140 g pekonia kuutioituna
1-3 oksaa timjamia
2 rkl voita
½ tl sormisuolaa


Kuumenna uuni 250-280 asteiseksi tai kuumenna grilli maksimikuumaksi. Pese ja kuivaa perunat, leikkaa pekoni kuutioksi ja hienonna timajami. Me käytettiin enemmän timjamia kuin ohjeessa oli alunperin. Sekoita kulhossa perunat, pekonit, timjami ja pehmeä voi. Kaada perunat savustepussiin, sulje pussi tai kaada terävuokaan. 

Savusta perunoita pussin ohjeen mukaan tai sauvsta sen grilliin tarkoitetun peltirasian ohjeen mukaan. Savusta ensin kuitenkin kuumassa lämmössä 10-15 minuuttia. Laske lämpötilaa ja savusta vielä 30 minuuttia. Ota perunat uunista tai grillistä ja laita folio päälle. Anna vetäytyä 10 minuuttia, ripottele päälle sormisuolaa. Tarjoile grilliruuan ja kapriskastikkeen kanssa, ohje alla. 





Kapriskastike

3 rkl kapriksia
2 vartta kevätsipulia
2 dl kermaviiliä
1 rkl sinappia
½ tl suolaa
mustapippuria


Hienonna kaprikset ja kevätsipulit. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa. Anna kapriskastikkeen maustua jääkaapissa 10 minuuttia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti