tiistai 8. maaliskuuta 2016

Nakkivuoka



Tiiättekö söin ekaa kertaa nakkivuokaa, voi poijaat sehän oli hyvää kun teki sen kunnon nakeista. En oo lapsena moiseen koskenut, koska en tykännyt perunamuusista. Meijän pikku-ukkelikin veti sitä kauheen annoksen hymyssä suin ja tokas joka väliin, "tää on tosi hyvää, ai että ku hyvää..". Nakkivuoan taika on kunnon nakit ja että niitä on tarpeeksi. Tähän laitoin Kivikylän Wanhanajan nakkeja sekä Tapolan Tulikeppejä, mutta kukin laittaa niitä nakkeja mistä pitää. Tapolan Tulikepit antaa vuokaan kivan lempeän tulisuuden, muttei niin paljon etteikö lapsi pystyisi sitä syömään. Suosittelen testaamaan tätä arkiruokaa!


Nakkivuoka

perunoita
sulatettua voita
lämmitettyä maitoa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
sipulia hienonnettuna
valkosipulia hienonnettuna
nakkeja reilusti pätkittynä


Keitä perunoita muusia varten, saa olla ihan reilusti. Ite keitän kuorineen ja kuorin sitten kuumana, mutta voi keittää ilman kuoriakin. Laita pannulle oliiviöljyä ja ala kuullottamaan sipuleita miedolla lämmöllä. Kun sipulit ovat vähän pehmenneet niin lisää mukaan nakinpalat. Anna hiljalleen vähän ruskistua. 

Sulata voi esim. mikrossa ja kuumenna maito käden lämpöiseksi. Kuori perunat, mausta suolalla sekä mustapippurilla, lisää voi ja lisää maitoa pikkuhiljaa. Sekoita sähkövatkaimella ja lisää maitoa niin kauan kunnes muusi on suht vellimäistä, löysähkön puuron tapaista. Kaada muusi uunivuokaan ja lisää nakkiseos mukaan. Sekoita löysin rantein kaikki sekaisin. Laita uuniin paistumaan 200 asteeseen noin 40 minuutiksi tai kunnes pinta saa kauniin vaalean rusehtavan värin. Tarjoile heti vaikka porkkanaraasteen kanssa. 


2 kommenttia:

  1. Helpon ja hyvänoloinen ruoka, nam! :P
    T: Serkusten suklaaunelma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Roosa, tää on kyllä semmoista hyvänolon ruokaa että oksat pois. Pitääkin käydä kurkkaamassa sinun blogia.

      Poista