keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Munakasrulla chorizolla

Päätinpä sitten tehdä toisenkin munakasrullan. Tuli hiukan tuhdinpi tapaus kuin edellisestä. Hyvin maistu työporukalle eli mitään ei jäänyt. Meinas kyl rulla palaa uuniin ku työpaikan uuni toimii hiukan toisin kuin koton. Tässä ei paljon kaloreita säästelty.... Suosittelen tarjoilee tämän kanssa ehdottomasti raikasta salaattia!

Munakasrulla chorizolla

7 kpl kananmunaa
7 dl kuohukermaa
suolaa
½-1 tl chilirouhetta
1-2 tl kuivattua oreganoa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
1 rkl öljyä

Täyte:

1 kpl iso sipuli hienonnettuna
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 pkt chorizoviipaleita tai 5-10 cm chorizopötkö kuutioituna 
200 g chilituorejuustoa
1½ rkl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
6-8 kpl kirsikkatomaatteja kuutioituna
mustapippuria
chilirouhetta tai tuoretta chiliä
150 g juustoraastetta 

Vatkaa munat, kerma, jauhot, suola, chilirouhe, kuivattu oregano ja öljy sekaisin. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista munakasrullan pohjaa 200 asteesas noin 30 minuuttia ja kumoa vähän jäähtyneenä toiselle leivinpaperille.

Tee täyte eli kuullota sipuleita öljytilkassa. Lisää kuutioidut chorizot sekä tomaatit niin tuore kuin aurinkokuivatut. Mausta seos chilituorejuustolla, mustapippurilla ja chilirouheella. Anna maustua 10 minuuttia. Laita hetkeksi sivuun jäähtymään.

Levitä täyte pohjan päälle ripottele 1/3 osa juustoraasteesta tähän päälle myös ja pyöräytä levy leivinpaperia apuna käyttäen melko tiukalle rullalle. Ihan kuin tekisit käärretortun. Pane munakasrulla takaisin leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja ripottele päälle loput juustoraasteesta. Kuorruta munakasrullaa 200 asteessa noin 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä pintaan. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa. 

2 kommenttia: