perjantai 4. maaliskuuta 2016

Kevennetty kaalilaatikko

Pari kertaa on tullut tehtyä vähän keveämpää kaalilaatikkoa, eikä aina niin että voita sekä kermaa on ympäri ämpäri esim. kuin mun liian hyvä kaalilaatikko -ohjeessa. Sitä en sano etteikö edellä mainittu olisi hyvää, mutta välillä vaan pitää vähän keventää tai peilistä katsoo Pikku-Britannian Vicky Pollard ja jos et tiiä ketä se on niin googleta.... No juu oon mä tähän kuitenkin laittanut vähän hunajaa että saa lisämakeutta, must se vaan kuuluu kaalilaatikko, tuo pieni makeus.


Kevennetty kaalilaatikko

800 g jauhelihaa
½ kpl kaalia suikaloituna
3-4 kpl porkkanoita suikaloituna
2 kpl sipulia suikaloituna
2 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
1-1½ dl vettä
loraus jos toinenkin oliiviöljyä

Laita jauheliha paistumaan kasariin. Anna lihan kunnolla ruskistua ja vähän tulla rapsakkaa pintaa. Raasta kasvikset ja lisää nämä lihan joukkoon, sekoita ja lisää loraus oliiviöljyä. Mausta koko hässäkkä 1 rkl hunajalla sekä suolalla että mustapippurilla. Ite tykkään mustapippurin mausta, joten laitan sitä ihan reippaasti. Anna kaalinkin vähän kuullottua, mutta älä siis keitä tai paista kypsäksi. Kaada koko seos uunivuokaan lisää vesi ja päälle toinen ruokalusikka hunajaa. Sitten vaan uuniin 180 asteeseen 1½-2 tunniksi, niin että pinta saa ruskistua ja tulla vähän rapeeta kuorta. Syö sellaisenaan tai puolukka survoksen kanssa. 

2 kommenttia:

  1. Kuuluuko tässä keittää kaalit vai laittaa raakana uuniin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen tehnyt niin että jauhiksen kanssa vähän kuullotan kaalia ja sit heittää uuniin koko höskän. Eli ei keitetä. Selvennän vielä ohjetta :D

      Poista