keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Munakasrulla jauhelihatäytteellä

Munakasrulla on kuin suolainen käärretorttu. Sopii niin salaattipöytään, vieras tarjottavaksi tai arkiruuaksi. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa. 

Munakasrulla jauhelihatäytteellä

Pohja: 

6 kpl kananmunaa
6 dl maitoa
1½ dl gluteenittomia jauhoja tai vehnäjauhoja
suolaa
1 rkl öljyä

Täyte: 

½ rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1 kpl sipulia hienonnettuna
1 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kpl lihaliemikuutioo
mustapippuria
2 tl kuivattua oreganoa
200 g valkosipulituorejuustoa
1 kpl tomaatti kuutiotuna

Lisäksi:

juustoraastetta


Vatkaa munat, maito, jauhot, suola ja öljy sekaisin. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.

Paista munakasrullan pohjaa 200 asteesas noin 30 minuuttia ja kumoa vähän jäähtyneenä toiselle leivinpaperille.

Tee täyte eli ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon sipulit, anna hetken kuullottua. Mausta seos lihaliemikuutiolla, mustapippurilla ja oreganolla sekä tuorejuustolla. Lisää mukaan tommattikuutiot. Anna maustua 20 minuuttia. Laita hetkeksi sivuun jäähtymään.

Levitä täyte pohjan päälle ja pyöräytä levy leivinpaperia apuna käyttäen melko tiukalle rullalle. Ihan kuin tekisit käärretortun. Pane munakasrulla takaisin leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja ripottele päälle juustoraastetta. Kuorruta jauheliha-munakasrullaa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti