maanantai 29. helmikuuta 2016

Lihapullat risotossa

Terveisiä Mauritiukselta, taas ollan vauhdissa ja uusia idiksiäkin tuli matkalta. Laitan matkalta vähän kuvia ja tekstiä, kunhan vain ennätän. Tulin nimittäin viime yönä 04.00 kotiin. Sen verran olen pönäkässä kunnossa että huh heijakkaa... Täytyy ilmeisesti kevään aikana tehdä vähän kevyempää ruokaa, mutta ei vielä tänään. Hah ha ha heti laihduttajan ensimmäinen virhe, aloita tänään äläkä huomenna, nooh....

Tässä vähän herkkureseptiä jo joulun takaa. Kim veti tällä ruualla ittensä niin ähkyyn että huh huh... Oli kuulemma niin superhyperöveripöverimahtavuus hyvää. Niinhän se oli!

Lihapullat risotossa

400-600 g jauhelihaa
½ dl korppujauhoja
1 dl parmesanjuustoraastetta
1 kpl kananmunaa
1 kpl salottisipuli hienonnettu
1-2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettu
suolaa
mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl Worcestershire kastiketta
1 rkl maitoa
nokare voita ja loraus öljyä paistamiseen

Risottokastike:

1 rkl voita
4 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kpl salottisipuli hienonnettuna
2 dl risottoriisiä
5-8 dl kanalientä
3 dl kermaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 dl parmesanjuustoraastetta
1 kpl mozzarella juustoa revittynä
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rosé -pippureita
suolaa
mustapippuria
½-1 ruukkua persiljaa hienonnettuna
10 kpl basillikan lehtiä


Sekoita lihapullamassa hyvin sekaisin. Laita pannulle voi/öljy seosta ja paista pullat kypsiksi. Voit laittaa ne sivuun hetkeksi. 

Kuullota kasarissa sipulit voissa. Lisää mukaan risottoriisi ja kuullota riisiä hetiki. Lisää mukaan kauhallinen kanalientä ja desi kermaa. Sekoita ja lisäile näin jonku aikaan. Nestettä ei mene pakosti niin paljon kuin ohjeessa on, mutta sitä kannatta olla varattuna tuon verran niin ei ainakaan lopu. Risottokastikeen pitää olla notkeeta muttei jämähtänyttä. Risotto valmistuu hijalleen. Mausta Dijonilla, parmesanilla, mozzarellalla, paprikajauheella, rosé -pippureilla sekä suolla että mustapippurilla. Kun riisin kypsyys on melkein al dente niin lisää mukaan lihapullat, sekoita varovasti ja lisää tuoreet silputut yrtit. Nautitaan heti kuumana. Jäähtyessä risotto jähmettyy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti