perjantai 8. tammikuuta 2016

Masaman curry keitto

Tätä keittoa oon tehnyt monen monta vuotta, aina se vaan maistuu varsinkin näin talvella. Tääkin on jalostunut eri tavoin vuosien saatossa. Hyvää on mutta olkoon! Mausteita ei kannata pelkää, mä heitän aika isolla kädellä, chiliä varoilee tai koko ruoka menee piloille kerta heitolla.


Masaman curry keitto

800 g kanafileitä, naturel, pienennettynä
valkosipulin kynsiä viipaleina
1-2 kpl sipulia kuutioina
3-4 kpl porkkanoita kuutioina
8 kpl perunoita kuutioina
1-2 kpl chiliä hienonnettuna
pätkä inkiväriä hienonnettuna
2 prk kookosmaitoa
soijaa
kalakastiketta
1 tl hunajaa
suolaa
curryä reilusti
juustokuminajauhetta reilusti
kurkumaa reilusti
mustapippuria
chilirouhetta
seesamiöljyä

Lisäksi:

2 kpl limen mehua
1 pnt korianteria hienonnettuna
pari kouraa cashewpähkinöitä



Laita kuumaan kattilaan tai pataan seesaminöljyä ja lisää sipulit, chili, inkiväri, kanan palaset ja kuullota hetken. Lisää loput aineet. Anna hautua keskilämmöllä niin kauan kunnes perunat ovat kypsiä, maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää mukaan limen mehu, korianterisilppu ja cashewpähkinät. Tarjoile kuumana!

2 kommenttia:

  1. Tää niin lähtee kokeiluun :) Mutta siis nyt tulee tyhmä kysymys mutta siis perunatko periaatteessa keitetään tuossa kookosmaidossa eikä ollenkaan vedessä? Tuleeko keitosta miten iso? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Iitu ei ole tyhmiä kysymyksiä :) Perunat vaan sinne sekaan niin saavat kans hyvää makua eli ei keitetä erikseen. Kyl siitä ihan reilun kokoinen satsi tulee. Meijän 3 hengen poppoo söi siitä 2 päivänä.

      Poista