maanantai 4. tammikuuta 2016

Lohi-wasabisalaatti


Hyvää alkanutta vuotta vaan kaikille Ruokapankkilaisille! :)

Kaippa tässä pitäs lähtee kiristelee kroppaa, stressiä en enää asiasta ota ja kiire ei ole minnekkään. Aloitan nyt sillä että saan ruokarytmin tasaiseksi ja söisin enemmän. Mun ongelma on ollut että syön liian vähän ja jää ruokia välistä kun PT Niina Nevalainen katsoi mun ruokapäiväkirjaa. Jospa toi mun syömisrytmitys saatais eka kuntoon :)  Arki menee aina hienosti, mutta viikonloppu on se kompastuskivi. Sit mua alkaa nyppimään jos mun kädet on ihan sidotut vain tietyille raaka-aineille. Joo tiedän että kana-salaatti-vähän hiilaria laihdutus onnistuu kuin itsestään, mutta musta se alkaa maistuu puulta ja homma on niin tylsää. Ehkä musta ei ole laihduttajaksi, ehkä näin on jo hyvä, kiitos liikunnan... Jos ja ehkä... Tässä siis etsin omaa kultaista tietä, kaikesta oppimasta ja vähän sen vierestä ;)

No mennääs asiaan eli ruuan pariin. Lohi kohtaa wasabin... Joo kuullosti hetken karmeelle ajatukselle, mut perskatti sehän vaan toimi tosi hyvin yhteen. Kunhan ei wasabikastiketta lorauttele liiaksi eli kohtuudella. Ihana virkistävä uutuus ja varmasti tulee tehtyä uudestaan. Ohje on napattu mukaillen Safkaa -kirjasta. Toi wasabikastike sopii muuten tosi hyvin myös kanalle!


Lohi-wasabisalaatti 1:lle

100 g erilaisia salaatteja ja yrttejä esim. basillikaa, rucolaa, pinaattia
kurkkusiivuja
porkkanasiivuja
½-1 kpl avokadoa lohkottuna
inkiväriä raastettuna tai lastuina
suolaa
mustapippuria
½ rkl riisiviinietikkaa
120-150 g lohta sentin paksuisina siivuina
kurpitsansiemeniä


Valmista eka salaattipohja eli laita tarjoiluastiaan salaatit, kurkkusiivut, porkkanasiivut, avokadoa lohkottuna ja inkiväriä. Rouhi päälle suolaa sekä mustapippuria. Pirskottele riisiviinietikkaa. 

Kuumenna paistinpannu ja laita pannulle suolaa. Aseta lohet pariloitumaan suolan päälle. Paista noin minuutti per puoli ja nosta lohet kruunaamaan annos. Nosta kalat salaatin päälle ja mausta salaatti wasabikastikkeella (ohje löytyy alta).  Lisää päälle kurpitsan siemenet.



Wasabikastike 8:lle

½ kpl sitruunan mehua
½ tl suolaa
1 tuubi ( 45g) wasabia
1 dl oliiviöljyä



Purista sitruunan mehu kulhoon, lisää wasabi ja suola, sekoita vispaamalla. Kaada öljy ohuena nauhana koko ajan vispaten, niin että kastike sakenee. Säilytä kastiketta suljetussa purkissa jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti