perjantai 29. tammikuuta 2016

Lihapiirakka


Kyl tää tästä, nimittäin voitaikinan tekeminen, mul menee aina sen kanssa ihan hermot. Nyt annoin olla taikinan vuorokauden jääkaapissa ja sehä oli nyt siis liian kovaa. No vähän aikaa huoneenlämmössä niin kyl se sit siitä. Edellis kerran annoin olla liian vähän aikaa jähmettymässä ja se oli sitten veemäisen vaikeeta käsitellä. Kyl toi on vaan niin hyvän makuista että kannattaa vähän hermot menettääkkin. 


Lihapiirakka


Voitaikina:


250 g voita huoneenlämpöisenä
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta



Täyte:



400 g jauhelihaa
1 kpl sipulia hienonnettuna
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
125 g riisiä keittämättömänä
2 kpl kananmunia
1 kpl lihaliemikuutio
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
chilijauhetta



Lisäksi:


voiteluun kananmuna


Nypi pehmeä voi sekä jauhot keskenään. Lisää joukkoon nopeasti maitorahka, älä sekoita liikaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jähmettymään jääkaappiin. 

Keitä riisi suolavedessä. Paista jauheliha, sipuli ja mausta lihaliemellä, suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella sekä chilillä. Sekoita keitetty valutettu riisi sekä jauhelihaseos keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, sekoita. Laita kiertoilmauuni lämpiämään 200 asteeseen. Kauli voirahkataikina jauhojen avulla levyksi ja levitä se leivinpaperille. Levitä täyte levyn keskelle. Käännä reunat keskelle. Siirrä ja käännä piirakka saumapuolet alaspäin leivinpaperilla päällystetylle pellille. Pistele haarukalla ilmareijät piirakalle. Voitele vielä kananmunalla ja paista noin 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on kullan ruskea. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti