torstai 14. tammikuuta 2016

Kuhaa ja pestokurpitsapastaa

Mä oon kyllä semmonen että tarkkaan oon laittanut listan mitä ruokia viikolla teen, käydään siis kaupassa kerran viikossa. No ainahan kaikkea muutakin tulee ostettua mut perjaatteessa pysyn listan mukana, paitsi viimeks tuli listalle pari lisäruokaa. Kaupassa hetken mielijohteesta tuli ostettua kuhafileitä, koska ne olivat niin herkun näköisiä. No sit pohtii mitäs tästä tekee, se onkin tosi hyvä miettiä kesken kauppareissun. Noh aattelin et tehääs italian hengellä ja ei pasta pastaa. Kesäkurpitsapasta on kyl tosi hyvää, sitä vaan on jotenki vaikea arvioida paljon sitä oikein tarvii raastella tai höyläillä. Menee keittäessä niin kasaan. No mut hyvä tästä tuli, veikeen näköistä ainakin.


Kuhaa ja pestokurpitsapastaa

kuhafileitä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä tai nokare voita
2-3 kpl valkosipulia siivuina

Pesto:

1 ruukku basillikaa
1 ruukku persiljaa
1 kpl valkosipulin kynsi
pieni koura pinjansiemeniä
parmesan juustoa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Lisäksi:

2 kpl kesäkurpitsaa raastettuna tai höylättynä


Aloita tekemällä pesto eli kaikki aineet tehosekoittimeen ja surautus, pesto on valmis. Anna hetken maustua huoneenlämmössä. 

Laita suolavesi kiehumaan. Kuumenna paistinpannu, johon lisäät nokareen voita tai oliiviöljyä, sekä valkosipuliviipaleita. Laita fileet kuumalle pannulle, mausta suolalla sekä mustapippurilla ja paista kummaltakin puolelta kauniin kullan ruskeaksi. Keitä pari minuuttia kesäkurpitsoja suolavedessä ja kaada vesi pois. Nosta kesäkurpitsapasta kulhoon ja lisää pesto mukaan, pyöräytä, sekoita ja veivaa, jotta pesto on kaikkialla. Tarjoile heti kuhan kanssa. Ite paistelin vielä kalan kanssa vihreitä papuja. Hyvää ruokahalua, oli ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti