maanantai 21. joulukuuta 2015

Suklaamoussekakku twistattu kardemummalla

Hyvä ja helppo kakkua. Ohje on napattu Soppa365 sivuilta. Onko teillä jouluna kakku vai joku muu jälkiruoka juhlapöydässä? Mä oon aina väsännyt kakun, on ollut jouluhalkoa, luumukakkua, pätkiskakkua.... Tämän vuoden kakku on vielä vähän auki, mutta varmaan teen suklaakakun mousseilla, mutta enpä oo vielä varma. Pikku-ukon joulutoive oli että jouluna saa suklaakakkua, joten suklaata siinä siis ainakin on :)



Suklaamoussekakku

1 pkt (260 g) keksejä, esim. LU Bastogne caramelized sugar & cinnamon
75 g voita

Täyte:

200 g tummaa suklaata (70 %)
4 kpl kananmunaa
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
mustikoita



Kuumenna uuni 180-asteeseen. Murskaa keksit monitoimikoneessa muruiksi. Sulata voi ja lisää murujen joukkoon. Painele murut tiiviisti irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 6 minuuttia uunissa.

Tee täyte. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai pinnoitetussa kattilassa samalla sekoitellen tai jos oikein varman päälle niin vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Yhdistä täytteen ainekset. Lisää ripaus kardemummaa ja suolaa.

Kaavi täyte kakkuvuokaan murupohjan päälle. Jatka paistamista noin 40 minuuttia. Anna kakun kunnolla jäähtyä ennen tarjoamista, mielellään seuraavaan päivään. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla tai nauti vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti