maanantai 28. joulukuuta 2015

Puolukkakakkua glögikiilteellä


Tän kakun kanssa kuule taistelin niin että hiki valus... Näyttää niin yksinkertaiselle ja sitä se onkin, mutta ha haa kun sitä tekee isomman määrän niin ongelma olikin sitten siinä ;) Laitoin marjoja ihan liikaa, joten tuli hemmetin kosteeta ja sen takia tätä oli vaikee leikata sekä vaikee ottaa tolta tarjoilualustalta. PLUS ton kiilteen tekeminen meinas tehä mulle harmaita hiuksia, ei vaan lähtenyt hyytyy tai jähmettyy, lisäilin liivatetta niin johan lähti rullaa. No mutta tekeväinen oppii vai mitenkäs se sanonta ny menikään. Kakku on maidoton sekä gluteeniton.


Puolukkakakku glögikiilteellä

pohja: 


3 kpl kananmunaa 

60 g fariinisokeria
100 g kookossokeria
50 g perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
90 g ruokaöljyä

lisäksi: 

200 g puolukoita
30 g kookossokeria
(15 g perunajauhoja)

glögikiille:

3 dl glögiä
4½-5 kpl liivatelehteä


Vuoraa 26 cm halkaisijaltaan oleva kakkupohja foliolla tai leikkaa pohjalle leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja voitele reunat öljyllä. Vaahdota kananmunat ja sokeri hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Sekoita ne taikinaan käännellen vuorotellen öljyn kanssa.  Jos käytät pakastepuolukoita, sekoita marjojen joukkoon sokerin lisäksi  perunajauhoa, muutoin pelkkä sokeri riittää. Kaada puolet taikinasta vuokaan, ripottele puolet puolukoista pinnalle, lisää loput taikina, jonka päälle loput puolukoista. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia tai pidempään, kunnes kakku on kypsä, kokeile tikulla kakun keskeltä jääkö taikinaa kiinni, jos ei jää niin kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä kokonaan. Älä irrota kakkua vuoasta. 

Valmista glögikiille vähintään muutama tunti ennen tarjoilua. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenen minuuttia. Kuumenna glögi kiehuvaksi. Purista liivaatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan glögiin. Anna glögin jäähtyä kunnolla. Kun seos on jäähtynyt ja kiille näyttää paksuuntuvan niin kaada se kakun päälle. Siirrä kakku jääkaappiin niin kiille jähmettyy paikoilleen. 


Poista kakun ympäriltä varovasti irtovuoka. Siirrä kakku tarjoilualustalle ja voit lisää päälle esim. puolukoita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti