perjantai 18. joulukuuta 2015

Hunajacashewpähkinöitä ja juustoa, täydellistä!

Pikkusyötäviksi ja illanistujaisiin sopiva ihana herkku eli juustoja sekä hunajapähkinöitä, yks parhaimmista yhdistelmistä. Hunajapähkinät ovat napattu Lettupannu -blogista. Näitä sitten väsäämään jouluherkuksi ;) 


Hunajacashewpähkinät

3 dl (2 pss) cashewpähinät 
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
2 tl rypsiöljyä 
½ dl sokeria
2 tl kanelia
½ tl suolaa

Lisäksi: 

esim. valkohomejuustoa 
krustadeja

Paahda pähkinöitä noin 10 minuuttia 200 asteessa. Sekoita välillä, varo ettei pala. Kaada laakeelle pannulle öljyä,juoksevaa hunajaa ja vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja laske lämpötila keskilämmölle. Ota pähkinät pois uunista ja kaada ne kuumaan öljyseokseen. Siinä kääntelet ja annat maustua niin kauan, että neste on lähes kokonaan haihtunut. Mittaa toiseen kulhoon sokeri, kaneli sekä suola, sen mukaan miten paljon haluat saada pähkinöihin makua. Kaada kuumat pähkinät sokeriseoskulhoon, sekoita. Pähkinät ovat valmiita tarjottavaksi. Pähkinät jämähtää helposti toisiinsa eli vesihauteen päällä saat ne taas erilleen jos on tarvista :)

Sitten vaan lisäksi valkohomejuustoa tai oikeastaan lähes mikä juusto käy näiden pähkinöiden kanssa ja laita juustopala sekä pähkinöitä krustadin sisälle. Se olis sitten siinä, pieni coctailpalanen. Ei muuta kuin ääntä kohti niin että heilahtaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti