maanantai 30. marraskuuta 2015

Ite tehtyä sinappia se pittää olla!

Jouluun kuuluu mun mielestä itse tehty sinappi, se on jämpi näin. Mä teen välillä tota sinappia myös juhannuksen ja on musta kyllä niin hyvää. Äidin ohjeella mennää... 


Sinappi

100g sinappijauhetta
100g sokeria
1 rkl perunajauhetta
2 dl kuohukermaa
½ tl suolaa
1 dl vettä
½ dl etikkaa
½ dl ruokaöljyä


Mittaa vesihaudekattilaan sinappijauhe, sokeri, perunajauhot, kuohukerma ja suola, sekoita. Anna hautua miedolla lämmöllä tunnin verran välillä sekoittaen. Sekoita vesi ja etikka seokseen. Hauduta vielä puolituntia. Ota kattila liedeltä ja lisää öljy ohuena norona joukkoon, koko ajan sekoittaen. Kaada seos puhtaisiin purkkeihin ja anna jäähtyä. Laita kansi kiinni ja nosta jääkaappiin säilymään. Sinappi jähmettyy viiletessä. Sinappi säilyy kuukausia hyvänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti