maanantai 16. marraskuuta 2015

Heikkipizza eli metsän makuja

Tää pizza on nimetty iskän mukaan ja ihan vaan siitä ku pizzassa on iskän kaataman hirven lihaa ja metsän makuja. Iskä kun tykkää luonnosta ja nauttii siellä olosta. Oli kyllä hyvät yhdistelmät eli palvattua hirvenlihaa, punasipulia ja kanttarellia, nams. Sain KitchenTime:ltä pizzakiven ja voi luoja, ilman tätä pizzakiveä en ole tiennyt miten hemmetin hyvää pizzaa saa tehtyä kotiuunissa. Jos ennen on tullut tosi tosi hyvää niin, tää on sitten potenssiin kymppi hyvää. Pizzapohjasta saa niin hyvän ja rapsakkaan että oksat pois. Kokeiltiin tota kiveä viikko sitten ja vähän meillä oli hakusessa miten kaikki tapahtuu, mutta tänäänhän me oltiin jo ihan mestareita, niin varmaan, mutta jeee me tehtiin tosi hyvää kotitekoista pizzaa. Voin kyllä suositella pizzakiveä täydestä sydämestä niille ketkä tykkää tehä pizzoja, piirakoita, leipää jne. eli totahan voi käyttää muuhunkin tarkoitukseen. Pitää kyl vielä ostaa pizzalapio niin saa pizzan otettua paremmin kiveltä, nyt säädettiin kahden lastan kanssa, he he he. Eli Rakas Joulupukki, toivon pizzalapioo, kiitos! Ohje on gluteeniton ja on mun tekemistä gluteenittomista pizzapohjista ehdottomasti parhain.

Täähän on muuten sitten kilpailu eli äänestäkää Ruokapankkia voittoon TÄSTÄ LINKISTÄ  jos tuntuu siltä että mun Heikkipizza on voiton ansainnut. Sä voit voittaa tän mahtavan limen värisen vohveliraudan --> KitchenTime / Bistro vohvelirauta, lime. Et ei muuta kuin äänestämään!

PS. Kilpailun kaikki annokset näytti kyl niiiiiiiiiiiiiiiin hyville.


Heikkipizza eli metsän makuja

Gluteeniton pizzapohja, 2 pyöreetä pizzaa

2 dl vettä, reilusti kädenlämpöistä
1 ps kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
suolaa
1 rkl psylliumkuitua
4 dl gluteenitonta jauhoseosta

Tomaattikastike

3 kpl tomaattia kuutioituna
1 kpl valkosipulin kynttä
½ kpl sipulia hienonnettuna
oreganoa
suolaa
mustapippuria
punaviinietikkaa
tomaattipyrettä

Täytteet:

palvattua hirvenlihaa tai poroa
punasipulia hienonnettuna
voita nokare
kanttarelleja revittynä
sormisuolaa
oliviiöljyä
mozzarellaa revittynä


Aloita tekemällä taikina eli sekoita veden sekaan eka kaikki muut aineet paitsi jauhoja. Sekoita sitten mukaan jauhot ja vaivaa esim. yleiskoneella noin 5 minuuttia. Sitten vaan pyyhe päälle ja anna takinan kohota noin 30-60 minuuttia. 

Valmista sitten tomaattikastike eli kaikki vaan vaan kattilaan ja anna kiehua kasaan hiljalleen. Soseuta lopuksi sauvasekoittimella ja nosta kastike levyltä. 

Laita kuivalle pannulle sienet ja anna nesteen irrota. Lisää sipulisilppu ja sekoita. Lisää nokare voita. Anna hiljalleen pehmetä. Nosta sivuun. 

Laita pizzakivi 250 asteiseen uuniin ja anna kuumeta polttavan kuumaksi. 

Tee pizza. Laita vähän jauhoja leivinpaperille ja muotoile käsin pyöreä pizzapohja jauhoja apuna käyttäen. Ota kivi uunista ja keikauta leivinpaperilla oleva ohut pohja kivelle. Lusikoi päälle tomaattikastiketta, mozzarellaa sekä sieniseosta ja hirvenlihaa. Niin sitä pizzaahan ei siis tarvii tunkee täyteen kaikilla täyteaineilla. Laita uuniin paistumaan 250 asteeseen noin 10-15 minuutiksi. Nosta pizza leikkuualustalle tai lautaselle, pirskota päälle oliiviöljyä sekä sormisuolaa ja ei muuta kuin iske kiinni! 


2 kommenttia:

  1. Kivat täytteet! :) Ovatko kookosjauhot tuttuja? Itse olen tehnyt niistä ja psyllliumista hyvää pitsaa tällaisella reseptillä. : http://ssiiripilketta.blogspot.fi/2013/03/viikon-paatteeksi-pitsaa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Siiri :) Juu on kookosjauhot tuttuja ja teinkin tossa joku aika sitten tämmöisen pizzan http://ruokapankki.blogspot.fi/2015/10/gluteeniton-pizzapohja-ja.html mut toi valmisjauhoseos oli musta vielä parempi. Sehän ei toki ole täysin gluteeniton kun ei ole luontaisesti gluteenitonta vai miten se meni :D

      Poista