maanantai 9. marraskuuta 2015

Gluteenitonta vaniljapullaa



Ihanat harmaa-valkoiset sik-sak servetit löytyi Sisustusliike Awara Oy:stä Riihimäeltä
Täs on taas testing testing meininkiä. Osa pullistahan levähti käsiin kuin jokisen eväät, siis tossa mun täyttövaiheessa. Maku oli hyvä mutta musta itse pullan maku voisi olla vielä syvempi. Koostumus hyvä, vaniljasössö hyvä, taikina hyvä eli kyl nää ihan pullalle maistu, mutta pientä viilausta enää vailla tai varmaankin enemmän kardemummaa ja ehkäpä enemmän sokeria tai sit enempi voita, koklaa ja kerro oliko toimiva!? ;) Vai onko jotain muuta vinkki vitosta?

Sit tapahtu kyl yks mokaus tai yks ja yks, mut tämä ainakin eli pullat on noin aneemisen näköisiä ku unohdin ennen uunia voidella ne munalla, sori. Pojan mielestä nää oli niin rumia ettei halunut maistaa, he he he....  Vaniljatäyte sopii varmasti hyvin myös sellaisenaan kastikkeena tai esim. piirakan täytteenä. Gluteeniton vaniljapulla ohje on maidoton ja gluteeniton.


Gluteenitonta vaniljapullaa

5 dl kädenlämpöistä kauramaitoa
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
50 g hiivaa
2 kpl kananmunaa
50 g voita, huoneenlämpöistä
7 dl gluteenitonta jauhoseosta

Lisäksi:

riisijauhoja pullien pyörittelyyn ja kananmuna voiteluun


Vaniljatäyte

100 g voita sulatettuna
1 prk vaniljakaurakastiketta
1 tl vaniljasokeria
1 tl vaniljauutetta
1 kpl kananamunaa


Laita kulhoon kauramaitoa, psyllium, suola, kookossokeri ja kardemumma sekä hiiva, sekoita nämä keskenään sekaisin. Lisää loput aineet ja sekoita esim. yleiskoneella muutaman minuutin kaikki sekaisin. Laita pyyhe päälle ja anna kohota noin tunnin verran. 

Tee sillä aikaa vaniljatäyte eli sekoita sulanneeseen voihin kaikki aineet hyvin vatkaten. Maista ja lisää tarvittaessa lisää vaniljaa. 

Laita leivonta-alustalle riisijauhoja ja ota vähän taikinaa. Pyöräytä jauhoja apuna käyttäen pyöreitä palloja. Nosta leivinpaperilla päällystetylle pellille. 

(Jos haluut vaan tehä ns. normaalipyöreitä pullia niin se olis sitten siinä tai sitten voisilmäpulliin teet sokeri-voiseoksen minkä painat sormin keskelle pullaa.) 

Täytä pursotinpussi ja ota pienipäinen suutin, varo täyte lorisee nopeesti pussista pois jos jää huonoon asentoon. Pursota juoksevaa vaniljatäytettä pullien sisälle ja keskelle. Eli työnnät vaan suuttimen taikinan sisälle. Täytä vain sen verran kuin on kerralla menossa uuniin. Paista pullat 200 asteessa noin 10-15 minuutin ajan. Täytä sitten lisää pullia juuri ennen kuin laitat pullat uuniin paistumaan. Nääs ite täytin kaikki kerralla ja sittenpä ne vasta räjähtikin käsiin ;) Vaniljatäyte hyytyy kyllä uunissa. Voishan sen varmaan niinkin tehä että painaa keskelle syvennyksen mihin lusikoi vaniljatäytettä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti