torstai 8. lokakuuta 2015

Lohta aasialaisittain ja lisäksi wasabikurkut

Sitä oli jotenki niin kyllästynyt siihen perinteiseen loheen eli uuniloheen sitruunan ja tillin kera. Toki hyväähän tuokin on,  mutta jotain uutta piti taas kehitellä. Aasialainen lohi kuullosti hyvälle, vähän riisiä ja Ruokapankin suositut wasabikurkut viekkuun niin voi pojat uus arkiruoka on täällä. Laitan wasabikurkuista ohjeen tuonne perään.

Meillä lohipalat pötkötti marinadissa noin 15 minuuttia ja maku oli aasialaishenkinen mutta ei mikään huh huh tulipas vähän chiliä meininkiä eli ihan tuolla marinointiajalla, chilin laadulla sekä määrällä voit vaikuttaa maun syvyyteen. MUTTA haluatko peittää upean lohen maun kokonaan chilillä, niin se on sitten itse ratkottava, me emme haluneet.


Lohta aasialaisittain

lohta paksusta päästä 


Marinadi:

chiliä viipaloituna
1 pnt korianteria silputtuna 
2 kpl valkosipulin kynttä siivutettuna
1 kpl limen mehua
2-4 rkl soijaa
suolaa
hunajaa

Lisäksi:

jasminriisiä
wasabikurkkuja (ohje alla)


Viipaloi lohi poikittain noin 3-4 cm paksuisiksi. Tee marinadi eli sekoita kaikki aineet yhteen ja pyöritä lohipalat marinadissa. Anna maustua vähintään 15 minuuttia, jos marinoit pidemmän ajan niin laita kelmu päälle ja jääkaappiin. Muista sitrushedelmät kypsyttävät kalaa. Valmista wasabikurkut, ohje alla. 

Keitä jasminriisiä paketin ohjeen mukaan. Laita pannulle kookosöljyä ja anna pannun kuumeta kuumaksi. Laita lohet nahkapuoli alas päin, varo ettei kärähdä (kuten meillä :) ) Paista muutaman minuutin ja käännä toistepäin vielä hetkeksi, älä paista ylipuhkiympäri eli keskeltä saa olla rosoisempaa väritystä. Tarjoile jasminriisin ja wasabikurkkujen kanssa.


Wasabikurkut

1 kpl kurkkua ohueksi viipaloituna, höylällä tulee ohuinta
1 tl suolaa
2 rkl seesamin siemeniä
1 rkl riisietikkaa
2 tl wasabia
vajaa ½ tl soijaa
1 tl sokeria tai hunajaa

Viipaloi kurkut ja ripottele päälle suolaa. Anna valuu liika neste pois eli noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa maustekastike eli sekoita keskenään riisietikka, wasabi, soija ja sokeri/hunaja. Kuullota kuivalla pannulla seesamin siemenet, varo ettei pala.

Sitten vaan kun kurkut on valutettu niin kaikki sekoitetaan tarjoiluastiaan sekaisin ja herkutellaan lieskojen tai ilman lieskojen kera. Ite peukutan lieskojen puolesta!

2 kommenttia:

  1. Juuri itse ajattelin ettei sitruunalla ja tillillä maustettuun loheen kyllästy ikinä. :D Vaihtelu kyllä piristää, joten aasialaistyyppinen lohi voisi olla vaihteen vuoksi ihan kiva piristys tällekin chilinystävälle. :) Wasabikurkut kuulostaa jännältä, melkein pakko laittaa testattavien reseptien joukkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina voin kertoo että wasabi -kurkkuihin jää vähän niin kuin koukkuun.... ;) nimim. kokemusta on....

      Poista