maanantai 7. syyskuuta 2015

Viljaton, maidoton ja munaton suklaakakku


Nonni eka viljaton, maidoton ja munaton suklaakakku tehty. Anteeksi nyt vaan, mutta ei tää kyllä "oikeelta" suklaakakulta maistu. Meidän pojan ensireaktio oli YÖK :D Miehen ja mun, no siis kylhän tää menee paremman puutteessa. MUTTA kuten olen sanonut niin toisten mielestä tämä on oikein ihanaa, testattu on muillakin. Enempi aikuisempaan makuun. En tiiä onko se toi hiton avokado mikä mulla kummittelee eli jättäisin seuraavalla kerralla ne pois ja ottaisin tilalle vaikka banaania lisää. Helppohan tää oli tehä ja niin edelleen mutta pientä muutosta vailla loistava kakku. Ja aattelin että laitan ohjeen senkin takia että tosiaan joku voi kekata tästä paremman version, olkoon tämä siis pohja.



Suklaakakku; maidoton, viljaton ja munaton

200 g vähintään 70% suklaata
3 rkl kookosöljyä
2 kpl avokadoa
100 g kookossokeria
2 kpl banaania
80 g mantelijauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1½ tl vaniljajauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa


Sulata vesihauteessa paloiteltu suklaa ja kookosöljy, sekoita. Muussaa avokadot ja banaanit tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Kaada sula suklaaseos avokado-banaaniseoksen joukkoon ja sekotia vatkaimella tasaiseksi massaksi. Vatkaa kookossokeri mukaan. Yhdistä loput kuivat aineet erillisessä kulhossa. Kääntele kuivat aineet lusikalla tai nuolijalla taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle vuoalle. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin reilu 30 minuuttia. Kakku on valmis kun hammastikkuun ei tartu taikinaa. 

2 kommenttia:

  1. Anteeksi mutta mihin suklaakakussa tarvitaan kaikki toi "tilpehööri": banaanit ja kaakaojauhot jne.? Maidottoman, viljattoman ja munattoman, erinomaisen herkullisen _suklaa_kakun saa suklaasta, maidottomasta margariinista/voista ja mantelijauhoista. Leivinjauhetta toki tarvitaan =) Kokeilepa joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten olen sanonut en mikään leipuri olekkaan ja ton sain väännettyä idealla maidoton, munaton ja viljaton. Pitää siis kokeilla tota sun yksinkertaista ohjetta eli kiitos :) Jos se olis sitten SE suklaakakku, he he he....

      Poista