perjantai 18. syyskuuta 2015

Snickers; viljaton ja maidoton


Nyt kaikki sokerihiiret korvat hörölle ja silmät tarkkana... Tattadaa snickers -neliöt, jotka ovat gluteenitottomia ja maidottomia. Sitä pohtii mitä laittaa tarjolle niin tässä yks hyvä vaihtoehto. Helppo tehdä vaikka onkin useampi työvaihe. Ohje on alunperin otettu Kahvia ja kasvisruokaa -blogista, siellä on muuten paljon ihania ohjeita, kannattaa käydä kattoo. Ite sain näistä vinkki vitosen ystävältäni Sannalta,  kun olimme heillä kylässä ja näitä oli kahvipöydässä tarjolla. Parhaimmillaan suoraan jääkaapista tulleina sillä nämä "sulavat" helposti näpeille. En sit tiiä onko niinkään lasten makuun, mut ainahan sitä voi maistaa. Sori mul on palojen päällä manteleita, koska meidän suolapähkinät olivat maultaan menneen talven lumia... hyi saamari. Pähkinät muuten menee aika nopeesti pilalle ja sen ummehtuneen maun kyllä maistaa eli sit heitä suoraan pois.  

PS. Muutes näitähän vois tehä jouluherkuiksi by the way!



Snickers

suklaapohja:

2 dl kookosöljyä
1½ dl kaakaojauhetta
½ dl vaahterasiirappia
ripaus suolaa

nougat:

1½ dl kookosöljyä
1 dl kookoskermaa/maitoa
½ -1 dl vaahterasiirappia 
2 tl vaniljajauhetta
2½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita tai mantelijauhetta
½ tl suolaa

kinuski:

16 kpl suurta pehmeää kivetöntä taatelia
4 rkl maapähkinävoita
1½ tl vaniljajauhetta
1 rlk kookosmaitoa

lisäksi: 

1½ dl kevyesti suolattuja maapähkinöitä tai muita pähkinöitä


Aloita suklaapohjasta eli lämmitä kookosöljy juoksevaksi. Sekoita loput aineet tehosekoittimessa tai käsin kulhossa huolellisesti keskenään. Kaada pohjaseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan esim. lasangevuoka on aikasta passeli. Vie pakkaseen noin 15 minuutiksi. 

Sekoita nougat ainekset keskenään tehosekoittimessa, jotta lopputulos on tasaista. Lisää kookosmaitoa jos seos on liian paksua. Jos koneesta loppuu tehot niin käytä mielummin mantelijauhetta. Levitä tasaisesti pohjakerroksen päälle. Anna olla pakkasessa noin 30-60 minuuttia. 

Tee seuraavaksi kinuski eli hienonna taateleita tehosekoittimessa, kunnes rakenne on aika mössöä. Sekoita joukkoon muut ainekset. Huom! Massa on tosi paksua ja se kannattaa levittää vaikka käsin nougat kerroksen päälle. Painele pähkinät lopuksi päälle kiinni. 

Siirrä jääkaappiin, anna jähmettyä ainakin tunnin. Näitä voi myös pakastaa pienissä erissä. 

2 kommenttia: