keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Omenatoffeekuppikakut

Olin tuossa viikonloppuna kansalaisopiston Kokkaa ja kuvaa -kurssilla Hyvinkäällä. Tää oli ns. jatkoa viime kevään kurssille missä myös olin. Eli kokataan kotitalaousopettajan ja ammattivalokuvaajan johdolla sitten kuvataan oma tekemiä herkkuja. Hauskaa oli ja pää humisee vieläkin siitä kaikesta tiedosta mitä tuli.

Tää oli itelle vähän kuin testi eli pääsääntöisesti syömiset olivat maidollisia ja gluteenillisia eli miten kroppa reagoi. No kyllähän sitä illalla sitten ties että on syönyt jotain epäsopivaa, vaikka kaikkihan maistui tietenkin aivan äärettömän hyviltä. Tässä olen etsinyt itselle sopivaa ruokakokonaisuutta ja pääosin kyllä syön vain maidotonta ja gluteenitonta, mut jos silloin tällöin pistää ränttäliks ja vetäsee kaikkea mitä eteensattuu niin se on varmasti ihan ok. Enää ei tosin innosta ränttälöidä edes joka vkl, sen verran epämukavaa on se olotila. Ite vähän ihmettelee miten tommosessa olotilassa on voinut elääkkin oikeastaan koko elämän. No hei aina oppii jotain uutta.

Porukka oli jaettu kurssilla pienryhmiin eli en itse ollut tekemässä kaikkea. Laitan kuitenkin ohjeet tänne, koska must näissä oli paljon ihania reseptejä ja makuja. Ite varmaan yritän jotenkin väkertää seuraavaksi näistä gluteenittomia ja maidottomia, kun tarviin jotain uutta tarjottavaa. Onko muuten olemassa gluteenitonta filotaikinaa? Tuli mieleen tässä yht äkkiä. Ohjeet oli napattu kuulemma pääsääntöisesti ilmeisesti Alkon etiketti -lehdistä.


Omenatoffeekuppikakut noin 10 kpl

pohja:

100 g voita
3 kpl kananmunia
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa ripaus
1 rkl vaniljasokeria
1½ dl maitoa
2 kpl keskikoista omenaa kuorittuna ja kuutioituna
1 tl kanelia jauhettuna
6-8 kpl pehmeää toffeemakeista esim. Omar

kuorrute:

150 g creme fraisea
2 dl vispikermaa
vajaa dl kidesokeria
1 tl vaniljasokeria

koristeeksi: 

toffeemakeisien muruja esim. Omar


Aloita pohjan tekemisestä eli sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä erilliseen kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri. Lisää seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen vuorotellen maidon kanssa. Sekoita mukaan myös voisula. Sekoita erillisessä kulhossa omenakuutioiden sekaan kaneli. Paloittele toffeemakeiset pieneksi muruksi. 

Jaa taikina muffinivuokiin tai muffinipellille. Ripottele päälle omenakuutioita ja toffeemurusia. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Valmista kuorrutus eli mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa, kunnes aineet ovat hyvin vaahtouneet keskenään. Tähän menee noin 5 minuuttia. Laita pursotinpussiin haluamasi pursotinterä ja täytä pussi kuorrutteella. Pursota valmiit ja jäähtyneet muffinit haluammallasi tavalla. Tai levitä kuorrute veitsellä eli kaikki käy :) Koristele toffeemakeisten murusilla.

Kuvausasetelmaa ja valaistusta
Omenat lähdössä kuorittavaksi ja kuutioitavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti