keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Arkisafkaa; bataattijauhisvuoka

Bataattijauhisvuoka on niin arkiruokaa kuin olla ja voi. Menee osastolle makaronilaatikko ja eli tästä tykkää kaikki ja jos ei pidä kookoksen mausta niin senhän voi vaihtaa vaikka kaurakermaan tai tavalliseen kermaan jos sitä voi käyttää. Kuten kuvasta näkyy näky ei ole kaunis, mutta maku oli ihan loistava tai tähän tulokseen tultiin meidän perheen osalta. 


Bataattijauhisvuoka

800 g paistijauhelihaa
1-2 kpl sipulia hienonnettuna
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 kpl keskikokoista bataattia kiekkona
1 prk tomaattimurskaa valkosipulimaulla
1 prk kookosmaitoa
2-3 rkl tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
nokare kookosöljyä


Paista jauheliha ja silputut sipulit kypsiksi kookosöljyssä paistinpannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä paprikajauheella. Kaada mukaan tomaattimurska ja kookosmaito, sekä purista sekaan tomaattipyrettä. Sekoita ja anna kiehahtaa, maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Laita kuoritut bataattikiekot esim. lasangevuokaan ja kaada jauhelihakastike päälle, sekoita varovasti. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 30-40 minuuttia. Syö salaatin kanssa!



22 kommenttia:

  1. Olipa hyvää ja erilaista!! :) Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  2. Vielä parempi, pehmeämpi maku tulee, kun lisää kookosmaitoa.

    VastaaPoista
  3. Meni just uuniin ja lisäsin hieman mukaan porkkanaa sekä kokonaisia herkkusieniä ja ripauksen riisiä imemään liiat nesteet pois. Katotaan kuis käy! :)

    VastaaPoista
  4. Just uunissa tää.. Maistoin äskön, niin ihan sikahyvää :P

    VastaaPoista
  5. Älyttömän hyvää ja kookoskerma sopi mielestäni tosi hyvin tähän. Teen varmasti uudestaankin!

    VastaaPoista
  6. Ollaan tehty tätä nyt kolme kertaa ja aina se vaan on yhtä hyvää! Herkkusuut kiittää :)

    VastaaPoista
  7. Parhaat ruoat eivät aina ole niin kuvauksellisia, kokemusta on. :D

    VastaaPoista
  8. Meillä huomenna ruokana. Kuulostaa niin herkulliselta ja aineet löytyvät kaikki kaapista.Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäs varmaan itsekkin tehdä, on tää vaan niin helppoa ja hyvää arkiruokaa...

      Poista
  9. Hei!

    Voikohan tähän käyttää ruokakermaa kookosmaidon tilalla? Kokeilin aiemmin kookosmaidolla ja tosi hyvää tuli, mutta nyt olisi muutama purkki ruokakermaa käyttöä vaille ja ajattelin josko ne voisi käyttää tähän :).

    -Kirsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka moi! Tottahan toki voi eli ei muuta kuin kokkailemaan 👍

      Poista
  10. Kiva ohje, tein tämän härkiksestä ja muutenkin hieman muuntelin, mutta hyvää tuli! Kiitos ohjeesta <3

    VastaaPoista
  11. Tehnyt jo useamman kerran, joskus tuunaten kurpitsalisällä, jos bataattia ei ole tarpeeksi. Mausteita laitan vähän reilummin.
    Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  12. Tästä tuli tosi herkullista! Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista