tiistai 22. syyskuuta 2015

Appelsiinikanaa ja uunijuureksia


Keltaisen, oranssin ja ruskean sävyjä, aikasta aurinkoinen ruoka. Nyt leikitään appelsiineilla oikein kunnolla eli raastetaan, puristetaan ja viipaloidaan. Tämä on kans semmoinen ruoka mikä maistuu useamman suussa hyvältä eli maut ovat lempeän appelsiiniset. Tarjoile esim. uunijuureksien kanssa sekä raikkaan salaatin kera.


Appelsiinikanaa

3 kpl kananrintafileitä, luullisia
1 kpl valkosipulia viipaloituna
3 kpl appelsiinia viipaleina
1 kpl appelsiinin kuori raastettuna ja mehuna
voita
suolaa
mustapippuria


Laita rintafileet uunivuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Viipaloi valkosipulinkynnet sekä 3 kpl appelsiinia. Raasta yhden appelsiinin kuori ja purista tästä vielä mehut. Laita muutama voinökäre päälle. Laita uuniin paistumaan 180-200 asteeseen 2½-3 tunniksi. Kannattaa vähän käännellä niin maut tulevat paremmin kanan pintaan, ite unohdettiin tämä vaihe. 


Uunijuureksia

1 kpl bataattia kuutioituna
2 kpl porkkanaa kuutioituna
½ kpl lanttua kuutioituna
5 kpl perunaa kuutioituna
voita
suolaa 
mustapippuria


Kuori kaikki juurekset ja kuutioi tai lohko. Laita ne uunivuokaan tai pellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita päälle muutama voinökäre. Paista uunissa 180 asteessa vähintään tunnin verran ihan alatasolla. Sekoita välillä. 

2 kommenttia:

  1. Oli melko puutteellinen resepti. Laitoin aplarin siivut kanojen päälle, niin mihin mä raastetta tartten? Eli vaiheita puuttuu, että mitä niille raaka-aineille tehdään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos viestistä. Olen kirjoittanut ohjeen aika löyhästi. Tarkoituksena oli laittaa kaikki raaka-aineet kanojen joukkoon uunivuokaan. Kanoja pyöritetään appelsiiniliemessä paiston ajan, jolloin maku on syvempi.

      Poista