tiistai 18. elokuuta 2015

Kevennetty lounas, tex mex mielessäin...

Tänään syötiin tex mex tyylistä jauhista/salaattilautasta. Poika ja mies söivät tortillalettujen kanssa, mutta ite en sitä ottanut ja oikeastaan enpä sitä sitten ees kaivannut. Salsan tein vähän kevyemmin ottein mitä oon ennen tehnyt ja ha ha haaaa en huomanut mitään eroa eli TOIMII. 
Ai että, otin kuule alkukuvatkin itestä että tapahtuuko mitään vai tapahtuuko kaikki vain pään sisällä :) Voin sitten ite vertailla alkua ja matkan varrella muutoksia. Asenne on nyt kohdillaan!


Kevennetty lounas 

paistijauhelihaa
tuoreita herkkusieniä pienennettynä
sipuli hienonnettuna
chiliä
mustapippuria
juustokuminaa
valkosipulinkynttä hienonnettuna
ripaus suolaa


Lisäksi: guacamolea (ohje alla), salsaa (ohje alla) ja kasviksia oman maun mukaan esim. porkkanaa, kurkkua, jenkkiä eli jäävuorisalaattia...


Laita 1 rkl vettä kuumalle paistinpannulle ja aloita jauhelihan ruskistaminen siinä. Lisää mukaan silputtu sipuli ja herkkusienet. Jos tulee fiilis että jämähtää pohjaan niin lisää vielä hitusen vettä tyyliin 1-2 tl.  Mausta tuoreella chilisilpulla, valkosipulilla, juustokuminalla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Ota itsellesi  noin kämmeneen kokoinen annos maustettua jauhelihaa, guacamolea noin yhden avokadon verran, salsaa ja kasviksia voinee ottaa ihan reippaasti. Hyvää on, mä lupaan!


Guacamole

avokadoa kuutioituna tai mössättynä
 punttia korianteria hienonnettuna
 limen mehua
mustapippuria
ripaus suolaa

Kaikki paitsi korianteri laitetaan kulhoon ja mössätään haarukalla tai sauvasekoittimella survotaan. Lisää lopuksi silputtu korianteri ja sekoita. 



Salsaa kevyemmin

tomaatteja kuutioituna
salottisipuli hienonnettuna
valkosipulin kynsi hienonnettuna
korianteria hienonnettuna
jalapeno hienonnettuna
mustapippuria
ripaus suolaa
limen mehua

Kuutioi tomaatit, hienonna sipulit, korianteri ja jalapeno kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla sekä limen mehulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti