keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Supersankarin gluteeniton suklaa-mansikka-kermakakku



Kakun Spiderman- ja Captain America -kakkukoristeet ja kynttilät ovat Confetista.  Kuva By Rane.

Avengers juhlajuliste on Confetista.


Juomapullot ja pillit löytyivät Tigeristä.

Meillä oli viikonloppuna Herra F:n supersankarisynttärit. Pikku-ukkeli on rakastanut pienestä iästään huolimatta kaikkia supersankarihahmoja. Suurin rakkaus on ollut alusta asti Hulk, tuo vihreä iso karju mikä viskelee autoja kuin makaronia ympäriinsä. Hulk on vaan hahmona semmoinen, mitä ei ole niin paljon ollut suomen markkinoilla. Voin kertoo että kaikki on hankittu mikä on Hulkkiin liittynyt niin suomesta kuin ulkomailta. Confetista löytyikin tosi kivasti Marvelin Avengers -ryhmän servetit, lautaset, pöytäliinat yms. Ryhmä on siis tämä missä on mm. Hulk, Captain America, Ironman... Muutenkin jos haluu pitää lasten teemasynttäreitä niin siinä on oikea paikka rekvisiitan hankkimiseen. Esim. tyttöjen suosikki Frozen on siellä niin kuppien, lautasten ja pöytäliinojen muodossa... Mitä näitä ny onkaan?!

Herra F:n suosikkikakku on suklaakakku, joten semmoisen sitten väsäilin. Tosiaan väsäilin. Kuten sanottu mä en ole leivonnanihmekäsi, nooh kermavaahtoa päälle ja mansikoita niin hyvähän siitä tuli, ainakin maultaan ;) Eiks se maku aina ratkaise, eikö?


Gluteeniton suklaakakku

Pohja: 
 
300 g tummaa suklaata esim. 70%
1 dl Dooleys -kermatoffeelikööriä
4 dl mantelijauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
240 g voita
2½ dl sokeria
2 dl mantelirouhe
5 kpl kananmunia

Päällinen:

5 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
200 g haluamaasi suklaata hienonnettuna
1-2 rasiaa mansikoita

Kostukkeeksi:

maitoa

Koristeeksi:

haluamaasi suklaata raastettuna, mintun lehtiä jne.


Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää joukkoon kermatoffeelikööri, sekoita keskenään. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa voi ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää mantelirouhe ja  munat voimassaan yksitellen vatkaten. Lisää sitten jauhoseosta vähitellen ja lopuksi suklaaseos vatkaten mukaan. Kaada massa neliön malliseen kakkuvuokaan minkä reunat on vuorattu voilla tai leivinpaperilla. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes tikkutestillä taikina ei tartu tikkuun. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä täysin.

Kostuta maidolla. Tee kermavaahto ja mausta vaniljasokerilla. Rouhi suklaata ja laita kakun päälle, levitä kermavaahtoa haluamallasi rennolla tavalla ja koristele mansikoilla sekä suklaaraasteella.

HUOM! Tätä kakkua ei tarvitse halkoa olleskaan ellei halua. Jos kuitenkin haluat halkoa niin tee se vasta kun kakku on ollut jääkaapissa jähmettymässä ja se on oleellinen juttu halkomisen kannalta.... Kokeiltu on nääs oikoreittiä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti