torstai 11. kesäkuuta 2015

Rapsakat kanasipsinugetit - Meren maku - Sari Spåra

 
 

Meren maku on Sari Spåran ensimmäinen keittokirja, hän on blogin Sweet Food O'Mine tekijä. Kirja on mielestäni hyvä, sillä siinä on paljon kuvia, ihania mutkattomia ohjeita ja ennen kaikkea sitä on mukava selailla edes takas... Miettien mitä seuraavaksi tekisin? Kuten olen ennenkin sanonut se on keittokirjan yksi tärkeimmistä fiiliksistä, tuntea että haluan testata siitä jotakin uutta tai uudenlaista reseptiä. Kiitos Sari ja Readme tämä oli onnistunut ja mitäpä tässä muuta kuin seuraavaa odottamaan, eiks niin ;)

Tein kirjasta rapeat sipsikuorrutetut kanafileet eli rapsakat kanasipsinugetit. Maistui tosi hyviltä ja sopivat vaikka kunnon mättöannokseen tai lastenkutsuille pienempinä palasina, miksiei salaattia viimeistelemään eli sopii niin kovemmalle karjulle kuin pienelle herkkusuulle. Maistui myös meijän pikku-ukolle ja se on paljon se. Mies sanoi että haluis syödä noi kaikki mutta sitten kävis ohraleipä ja möllöttäs koko loppuillan sohvalla voivotellen! Tein lisäksi omatekemiä lohkoperunoita ja valkosipulidippiä, joten tollaisenaan menisi vaikka leffa- tai peli-illan mättöannoksena. HUOM! Aloita kaikki lohkoperunoista.


Kanasipsinugetit

500 g kanafileitä
1 kananmuna
1 dl turkkilaista jogurttia
mustapippuria
pikki riikkisen suolaa

Lisäksi: noin 12 dl murskattuja sipsejä esim. grilli


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja aloita lohkoperunoista jos tarjoilet nugetit niiden kanssa, ohje löytyy alhaalta. Ota fileet huoneenlämpöön. Jos haluat tehdä fileistä pienempiä niin leikkaa niitä tässä välissä vähän pienemmiksi paloiksi.

Vatkaa muna ja jogurtti yhteen. Mausta mustapippurilla ja suolalla. 

Murskaa sipsit esim. keittiöpyyhkeen välissä ja laita omalle lautaselle tai kulhoon.

Pyöräytä fileet ensiksi munaseokseen ja dippaa sen jälkeen sipseihin. Katso että sipsit peittävät fileet kauttaaltaan. Laita kanafileet leivinpaperoidulle uunipellille ja paista noin 20-25 minuuttia uunin keskitasolla.


Lohkoperunat

8 kpl isoja perunoita kuorineen
suolaa
mustapippuria
kasvisöljyä

Pese perunat ja leikkaa niistä lohkoja, anna kuorien jäädä niin jää rosoisempaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla, lorauta päälle vähän öljyä. Paista uunissa 200 asteessa 30-35 minuuttia eli saavat olla uunissa siis noin 10 min kauemmin kuin nugetit.


Valkosipulidippi

4 reilua rkl turkkilaista jogurttia
1-2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl hunajaa
pikku riikkisen suolaa
mustapippuria
½ kpl sitruunan mehua

Lisäksi: ruohosipulisilppua

Sekoita kaikki aineet keskenään esim. tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, näin varmistat että saat tasaisemman massan. Lisää lopuksi ruohosipulisilppua ja sekoita lusikalla.


PS. Ruokapankin alalaitaan on lisätty Ruokapankin arkistoa -osio eli sieltä löytyy aikaisempia postauksia, käys kurkkaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti