perjantai 12. kesäkuuta 2015

Pestoinen voileipäkakku mukana myös Herra Salami ja Rouva Mozzarella

Herkullinen voileipäkakku koristi meijän 4-vuotiaan pikku-Hulkin juhlapöytää. Hyvin kävi kakku kyllä kaupaksi. Näitähän olisi voinut olla vaikka kaksikin, sen verran hyvin maistui. Voileipäkakussa maistuu välimeren maut. On itsetehtyä pestoa, salamia, mozzarellaa jne... Paras tulos syntyy kun aloitat kakun tekemisen edellisenä päivänä, niin voileipäkakku kerkee kunnolla kostua.


Pestoinen voileipäkakku
 
iso paketti moniviljapaahtoleipäviipaleita
1-2 dl kasvislientä

Pesto:

2 ruukkua basillikaa
2 kpl valkosipulinkynttä
kourallinen pinjansiemeniä tai pähkinöitä
1½ dl parmesanraastetta
suolaa
mustapippuria
½ kpl sitruunan mehua
oliiviöljyä

Mozzarella-salamitäyte:

2 reilua rkl turkkilaista jogurttia
2 reilua rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl mozzarella pieneksi kuutioituna
100 g salamia pieneksi kuutioituna

Päälilevite:

4 reilua rkl turkkilaista jogurttia
1 kpl isoa rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
mustapippuria
suolaa

Koristeluun:

1 kpl mozzarellaa revittynä
½ rasiaa kirsikkatomaatteja halkaistuna
1-2 rkl pinjansiemeniä
mustapippuria
oliiviöljyä
herneenversoa
2 ruukkua ruohosipulia silputtuna
50 g salamia

Ota 2 normaali syvyistä suorakaiteen mallista vuokaa. Kelmuta niin että kelmua tulee yli reunojen.

Valmista pesto eli kaikki aineet tehosekoittimeen ja surauttele tasaista vihreää massaa, maista ja lisää mausteita tai öljyä.

Valmista mozzarella-salamitäyte eli pilko mozzarella ja salami pieneksi. Sekoita jogurtti ja tuorejuusto keskenään ja lisää mukaan mozzarellakuutiot ja salami.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja laita viipaleita rivit vuokien pohjalle. Lusikoi kasvislientä kostukkeeksi. Levitä pestotahnaa ja tämän päälle mozzarella-salamitäytettä. Taas leipäviipaleet, kostuke, pesto ja mozzarellatäyte. Jatka siihen saakka kunnes vuoan yläreuna tulee vastaan. Ja lopeta kostukkeella. Laita kelmut vuoan ja leipäkakun päälle. Laita vuorokaudeksi jääkaappiin kostumaan ja maustumaan.

Avaa kelmut ja nosta leipäkakut päällekkäin varovasti tarjoiluastialle. Suoristele ja muokkaile jotta kakku on balanssissa.

Valmista päälevite eli sekoita jogurtti ja tuorejuusto keskenään. Mausta hitusen mustapippurilla ja suolalla. Voitele tätä leipäkakun päälle esim. nuolijalla, niin että kaikki peittyy.

Aloita koristelu silppuamalla ruohosipuli ja ota sitä käsiin ja taputtele silppua leipäkakun reunoille. Ylimääräinen saa jäädä tarjoiluastialle. Sitten revi päälle mozzarellaa ja asettele se kakun keskikohtaan, sitten vaan tyylitellen salamikukkasia ja kirsikkatomaatteja. Lusikoi pinjansiemeniä ja rouhi päälle mustapippuria sekä heittele hieman sormisuolaa. Lorauta ohuesti oliiviöljyä ja laita lopuksi herneenversoa niin päälle kuin tarjoiluastian reunalle.

Voileipäkakku onkin nyt valmista syötäväksi eli ei muuta kuin kimppuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti