tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kesäinen britakakku, suussa sulavaa!


Britakakku meni viimeistä muruista myöden, kyllä se vaan on aina niin hitsin hyvää. Britakakku oli meidän tän vuoden juhannusherkku. Kesällä täyttää marjoilla ja talvella hedelmillä. Meijän pikku-ukkokin veti oikein kaksin käsin, joten nirsopetterikin on siis tämän hyväksynyt. Se mikä tossa kakussa on yks ihan parhaus niin se on super helppo tehä. Muistaa vaan täyttää sen juuri ennen tarjoilua.

PS. Havin Suvi -kahviliinat viimeistelevät rennon kesäkattauksen.


Britakakku

200 g voita
1½ dl sokeria
5 kpl keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1½ dl maitoa

Marenki:

5 kpl valkuaista
2 dl erikoishienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl mantelilastuja

Täyte:

3 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 litra sesongin marjoja tai hedelmiä

Koristeeksi:

tomusokeria

Lisäksi:

rypsiöljyä


Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa keltuaiset yksitellen joukkoon. Yhdistä toisessa kulhossa leivinjauhe ja vehnäjauhot. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele kevyesti rypsiöljyllä. Kaada taikina siihen päälle ja levitä pellin kokoiseksi. 

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi sokeria pikku hiljaa lisäillen. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, niin levitä se pohjataikinan päälle uunipellille. Ripottele marengin päälle mantelilastuja. Paista kakkua 20-30 minuuttia 175 asteessa tai kunnes marenki on saanut kauniin beigen värityksen. Anna jäähtyä.

Vatkaa kermaa vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. 

Puolita kakkulevy ja nosta toinen puoli varovasti tarjoilualustalle marenkipuoli ylöspäin. Levitä päälle kermavaahdot ja marjoja tai hedelmien palasia. Nosta toinen levy päälle ja koristele tomusokerilla. Sit se olis valmis, ei muuta kuin nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti