Pestopasta on takuuvarma pasta sellaisenaan tai lisukkeena. Maistuu jopa meidän nirsopetterille eli Herra F:lle. Pelkällä yrttien, pähkinöiden tai öljyjen muunteluilla saadaan uutta makua aikaseksi, kokeile. Tässä olisi viime kerran versio pekaanipähkinöillä. #pesto #pestopasta
Pestopasta
1 ruukku basilikaa
1 ruukku persiljaa
1 kpl valkosipulinkynttä
(½ kpl sitruunan mehua, kiva lisäys)
kourallinen pekaanipähkinöitä
1½ dl pecorinoa, parmesania
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Lisäksi: 4-5 dl kuivapastaa ja parmesanraastetta
Kaikki tehosekoittimeen ja joko tasaiseksi massaksi tai jättää vähän karkeaksi. Öljyn määrällä voidaan vaikuttaa kuinka notkeaa pestosta tulee, anna hetki maustua.
Keitä pasta runsaassa suolavedessä. Valuta, mutta jätä esim. 1-2 rkl keitinvettä. Sekoita pesto pastan mukaan ja lisää tarvittaessa keitinvettä, jottei pastasta jää liian kuiva. Tarjoile sellaisenaan tai vastaraastetun parmesanin kanssa.
BON APPETIT!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti