perjantai 15. toukokuuta 2015

Sitrusposse


Ruoka ja kuvaus -kurssilla tehtiin ensimmäisen kuvan posse. Ohje taisi olla alkuperältään Alkon Etiketti -lehdestä. Siinä lisukkeena ihanaa hedelmäsalsaa. Jälkimmäisen tein vapuksi ilman salsaa ja vähän keksimurutkin vaihtui toiseksi Miinuksi ja Manuksi, sitä mitä kaapissa oli. Kumpainenkin versio oli raikkaan ihanaa. Näyttää niin vaatimattomalta, mutta maku on tosi maukas ja täyteläinen. Kannattaa kokeilla ja voi tehdä kaiken valmiiksi vaikka edellisenä päivä.

Tuota passion-melonisalsaa voisi käyttää sellaisenaan myös grillatun kanan kanssa, kokeileppa.

Sitrusposset (8 annosta)

6 dl kuohukermaa
2 dl Hyytelösokeri Multia
1 dl appelsiinin mehua
½ dl sitruunan mehua
1 kpl appelsiinin kuori raastettuna

Passion-melonisalsa

600 g vesi-, hunaja- ja orange -fresh meloneita tai jotain muuta melonia
4 kpl passionhedelmää
2 rkl juoksevaa hunajaa
loraus makeaa jälkiruokaviiniä tai likööriä esim. Limocelloa, Passoa-likööriä...

Lisäksi: mintun lehtiä tai syötäviä kukkia ja murskattuja cantuccikeksejä tai Miinu ja Manu keksitkin käy ;) myös ananaskirsikat käyvät koristeeksi oikein hyvin tai sitrusraaste.


Valmista ensin salsa. Pilko melonit pieniksi kuutioiksi. Halkaise passionhedelmät ja kaavi sisus lusikalla. Sekoita ainekset kulhossa keskenään. Anna maustua kelmun alla viileässä.

Mittaa kerma ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sitrusmehut. Raasta pesty appelsiinin kuori ja lisää sekin seokseen. Voit säästää hieman raastettua kuorta koristeluun jos haluat.

Kaada seos annoskulhoihin, esim. lasi tai kahvikuppi käy mainiosti. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Annosten kokoaminen:

Annostele hyytyneiden possettien päälle salsaa ja keksimuruja. Asettele mintunlehtiä tai kukkia koristeeksi tai sitten sitä raastettua appelsiininkuorta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti