keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Ruokapankki tutkailee: Hellapoliisin Salaatit keittokirjaa; Kylmäsavulohi-rapusalaatti

 
Musta itämäishenkinen tarjotin/tarjoiluastia Bedmil.

Sain Hellapoliisin Salaatit keittokirjan. Hellapoliisin tunnistaa pinkistä värikoodistaan, mikä kulkee hänen mukanaan kaikkialla, niin tämänkin kirjan kannessa. Musta tämä salaatti-kirja sopii parhaiten uusille kokkaajille ja miksi ei juuri kevään valmistuneille lahjaksi tai uuteen kotiin nuorelleparille. Toki kokeneempikin kokkaaja löytää uusia niksejä ja vinkkejä. Kirja on täynnä helppoja perussalaattiohjeita kastikkeineen. Ohjeista onkin helppo koota vaikka juhlapäivän noutopöytä, niin kesäjuhliin kuin vaikka jouluksi.

Päätin tehdä Kylmäsavulohi-rapusalaattia ja tarjoilin sen paahtoleivän päällä. Salaatin voi syödä sellaisenaan tai juuri leivän päällä. 

@readme #readme @hellapoliisi #hellapoliisi


Kylmäsavulohi-rapusalaatti

200 g kylmäsavulohta
170 g ravunpyrstöjä liemessä
1 ruukku tilliä
1-2 kpl keitettyä kananmunaa
300 g smetanaa
1 rkl sinappia
mustapippuria, limepippuria tai valkopippuria
suolaa
(½-1 kpl sitruunanmehua)

Leikkaa lohi ja valutetut ravunpyrstöt ja laita kulhoon. Hienonna tilli ja keitetyt kananmunat, sekoita. Lisää mukaan smetana, sinappi, pippuri ja suola, kääntele kaikki sekaisin. Lisää tarvittaessa sitruunan mehua kirpeyttä antamaan. Koristele tillillä, ravuilla tai lohella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti