perjantai 29. toukokuuta 2015

Pastramilohicrostinit ja piparjuurimousse

Hyvinkään kansalaisopiston Ruoka & Kuvaus -kurssin satoa eli herkullinen alkuruoka tai sormisyötävä pastramilohicrostinit ja piparjuurimousse. Itse en ollut tässä ruuassa kuin syöjä ja kuvailin annoksia muiden tapaan. Tämä on kyllä semmoinen herkku että vie kyllä jalat alta niin että heilahtaa. Ihanaa ja ehdottomasti pitää tehdä itekkin. Piparjuuritahna nam, nam ja nam.. Suosittelen!

Tässä samalla uudistelen vähän Ruokapankin ulkoasua ja lähiaikoina tulee yksi isompi muutos, mutta siitä sitten myöhemmin enemmän.



Pastramilohicrostinit

500 g ruodotonta ja nahatonta lohta, mieluiten paksusta päästä
1-2 rkl suolaa

Pinnalle:

1 dl seesaminsiemeniä
½ dl sinapinsiemeniä
1 tl juustokuminaa
1 tl sitruunapippuria

Lisäksi:

patonkia
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamico -viinietikkaa

Tarjoiluun:

salaattisekoitusta
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa balsamico -viinietikkaa

Koristeluun: ruohosipulia, tilliä tai sitruunaviipaleita


Piparjuurimousse

100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl piparjuuritahnaa
½ dl kermavaahtoa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria


Leikkaa lohi 10-15 senttiä pitkiksi, 3-4 senttiä paksuiksi tangoiksi. Pyörittele tangot lautasella suolassa. Kääri palat yksitellen napakasti kelmuun. Laita jääkaappiin maustumaan tunniksi.

Valmista tässä välin piparjuurimousse eli sekoita sen kaikki aineet keskenään, laita kylmään maustumaan. Paahda seesamin- ja sinapinsiemenet kuivalla pannulla. Sekoita kaikki mausteet yhteen morttelissa ja rouhi hieman pintaa rikki. Pyyhi kalojen pinnalta ylimääräinen suola pois. Pyörittele kalatangoja lautasella missä on mausteseos.

Ruskista kuumalla ja kuivalla pannulla jokaista sivua yhteensä reilu minuuttia tankoa kohden. Vain kalan pinnan on tarkoitus kypsyä (älä kypsennä läpikypsäksi, muutoin tangot hajoavat). Jäähdytä lohitangoja ja kääri ne uudelleen tiukkaan kelmuun. Anna maustua vielä hetki viileässä.

Viipaloi patonki hieman vinottain parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paahda viipaleet paistinpannulla oliiviöljyssä molemmin puolin ruskeiksi ja rapeiksi. Anna jäähtyä hetken.

Huuhtele salaatit ja kuivaa ne. Asettele salaatinlehdet tarjoilulautaselle ja kostuta öljyllä ja balsamico sekoituksella.

Poista kelmu lohitankojen ympäriltä ja leikkaa tangot puolen sentin viipaleiksi. Pursota patongille moussea ja asettele päällimmäisiksi pastramilohipalat. Nosta leivät salaattipedille. Koristele ja viimeistele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti