maanantai 4. toukokuuta 2015

Ni hao, wokkia kiinailaisittain ilman koiria tai sammakoita ;)

Kanapapuwokki oli hyvä ja helppo arkiruoka. Maultaan aika mieto eli jos haluu lisää tärpättiä niin ei muuta kuin chiliä enempi. Tällaisenaan maistuu myös lapsille, paitsi meidän Herra F:lle.... "En syö kanaa, en syö lammasta, en syö pastaa, en syö sitä sun tätä, en syö kuin pyhää ilmaa!" Siltä se välillä tuntuu. No ruisleipä, näkkäri ja hapankorppu juustolla on ok, porkkana ja kurkku ok, MAKKARA maistuu aina + uutena kinkku/ananaspizza, kunhan se tulee ravintolasta... Ei ees auttanut vaikka ukkeli ite teki pizzansa, nooh tulee kyllä mieleen ihan kuin minä pienenä. MUTTA sitten kun on joku muu lapsi tai joku tilanne päällä niin johan maistuu kaikki. Ai että kyllä naurattaa noi lehtien paasaukset "10 syytä miksi lapsi ei syö".... Vaikka tarjottaisiin kuuta taivaalta niin lapsi ei syö jos se ei syö, en lähde tuputtamaan. Veikkaan että alkaa kyllä syömään siinä 15v iän korvilla viimeistään :D Hyvät hyssykät ei tässä panikoimaan tarvii ryhtyä. Hyvin oon mäkin elopainoni saanut vaikka tosiaan söin pienenä ja nuorena hyvin rajoitteisesti.

Päiväkodissakin meni ennen kuulemma kaikki ruoka, mutta nyt kun siellä on tehty ruuan kanssa jotain muutoksia (huononnuksia...) niin eipä enää kuulemma maistukaan. Hoitaja kertoi että ennätys määrät ruokaa menee roskiin, kyllä taas kannatti tuokin muutos johki suurmegahyperkeittiöön... Nää on näitä kuntien "parannuksia"... Sääli.


Kanapapuwok

400-500 g kanafileitä
1 rkl seesamiöljyä
2-3 vartta kevätsipulia pätkittynä
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl chilikastiketta esim. valkosipuli-chili tai hapanimelä
2 rkl Hoisin kastiketta
1 tl inkivääriä raastettuna
1 pkt vihreitä papuja pätkittynä
1 rkl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa

Lisäksi: omavalintaista riisiä neljälle


Keitä riisiä paketin ohjeen mukaan suolavedessä. Kuutioi kanafileet vähän pienemmiksi. Laita öljy wokkiin tai kasariin, aloita paistelee kanoja. Kun jo vähän saanut väriä tai jo melkein kypsää niin heitä mukaan kaikki loput aineet, sekoita ja anna kypsyä hiljalleen. Maista ja lisää tarvittaessa soijaa tai chiliä. Tarjoile riisin kanssa tai syö sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti