keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kuivamaustettua meksikolaista nyhtöpossua ja chili-kaalisalaattia

Hakataan mausteita, toiveissa isompi mortteli kiitos!



Possu kylpee siiderissä ja menossa juuri uuniin.


Värien loistoa!
Chili-kaalisalaattia, nyhtöpossua ja hemmetin herkullista grillikastiketta!

Yleltä tuli tässä keväällä Maustematka, jossa matkusteltiin mausteiden perässä ympäri ämpäri muapalloa. Ohjeet on napattu näppituntumalla ohjelmasta eli voinee sanoa että löyhin perustein menee ohjelman ruokaohjeen perässä. Oli muuten kiva ohjelma, peukutan isosti. Tuli monesti katsottua lauantai aamusta salilla juoksumatolla lönkytellen.




Kuivamaustettua nyhtöpossua

1 kg possun niskaa / kasleria
1 rkl mustapippuria kokonaisia
2 rkl fenkolin siemeniä
1 kpl kuiva chili
2-3 kpl valkosipulinkynsiä kuorineen
1 rkl jeeraa eli juustokuminaa
1 rkl sinapinsiemeniä
1 rkl savupaprikaa tai tavallista paprikajauhetta
1 rkl korianterin siemeniä
suolaa
2-3 rkl raakasokeria tai fariinisokeria
2 kpl punaista chiliä hienonnettuna
3 dl omenasiideriä
oliiviöljyä

Lisäksi: korianterilehtiä


Grillikastike possulle

4 dl tomaattimurskaa
1 rkl Dijon -sinappia
2-3 rkl fariinisokeria
0,5 dl omenaviinietikkaa
lihan paistonestettä


Tee ekaksi mausteseos eli heitä mortteliin mustapippuri, fenkoli, chilit, valkosipulit, jeera, sinapinsiemenet ja paprikajauhe. Jauha hienommaksi. Hiero possuun ekaksi suola ja vähän oliiviöljyä. Hiero sitten mausteseos ja lopuksi sokeri. Laita possu uunivuokaan ja kaada pohjalle siideri. Paista eka folion alla 170 asteessa 3 tuntia. Sitten folio pois ja vähän poweria lisää eli 185 asteeseen toiset 3 tuntia. Tarkista että possu hajoo ns. käsiin eli jatkat vaan kypsentelyä jos näin ei tapahdu.

Valmista grillikastike, aivan välttämätön possun kanssa, voi pojat ihan älyttömän hyvää toi kastike eli kannattaa tehä vaikka enempikin jotta riittää. Kaikki aineet vain sekaisin ja sauvasekoittimella vähän surauttelee ja se olisi valmis. Tarjoile riisin tai tortillalettujen sekä korianterilehtien kanssa. Lisäksi chili-kaalisalaattia, josta ohje alla.


Chili-kaalisalaatti

2-3 kevätsipulia varsineen
punakaalia + valkokaalia suikaloituna tai tehosekoittimessa hienonnettuna
tuore chiliä viipaloituna
2 ruukkua korianteria
retiisiä viipaloituna
2 kpl limen mehua
1 kpl vihreä omena kuutioituna
2 ruukkua minttua
suolaa


Viipaloi kevätsipuli, retiisit ja chilit kulhoon. Pyöräytä kaalit joko tehosekoittimessa tai leikkaa pienemmäksi mihin muotoon haluat. Lisää kaali viipaloitujen mukaan. Kuutioi omena ja silppua yrtit. Sekoita ja purista limet sekä mausta suolalla. Sekoita hyvin ja anna maustua vartti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti