perjantai 17. huhtikuuta 2015

Vihreää sen olla pitää, hernepestopasta!


Ai että tästä pastasta ei värit lopu, aivan ihana. Hauska uutuustuttavuus tuo hernepesto. No mä tein vähän turhan ison annoksen sitä (tein siis vain itelle) ja nestettä olisi voinut olla siinä enempi. No hyvin se noinkin meni. Kesällä vois kokeilla ohjetta tuoreista herneistä. Ohje on otettu Glorian Ruoka ja Viini lehdestä. Jos ei välitä pekonista niin senhän voi siis jättää pois ja näin ruuasta tuli kasvisruoka.


Hernepestopasta

400 g pastaa
170 g pekonia

Hernepesto:

200 g pakasteherneitä
½ ruukkua basillikaa
½ dl raastettua parmesaania
1 rkl öljyä
2 rkl sitruunan mehua
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 kpl valkosipulin kynsi
½ dl pastan keitinvettä

Sitruunaöljy:

½ dl öljyä
2 rkl sitruunan mehua
1 kpl sitruunan kuori suikaleina
½ tl sokeria
ripaus suolaa

Lisäksi: parmesaania raasteina tai lastuina


Soseuta sulaneet herneet, basilikanlehdet, parmesaaniraaste, öljy, sitruunamehu ja mausteet monitoimikoneessa tai sauvasekoittajalla tasaiseksi tahnaksi. ( No näköjään mulla ei ihan tommoista tullut, joko enempi surruttelua tai vähän nestettä lisää...) Hienonna valkosipulinkynsi joukkoon. Ohenna pestoa tarpeen mukaan pastan keitinvedellä.

Paahda pekonit paistinpannulla matalalla lämmöllä tai uunissa leivinpaperilla päällystetyllä levyllä.

Keitä pasta suolavedessä. Sekoita tällä välin sitruunaöljyn ainekset keskenään sekaisin. Sekoita sitruunaöljy kypsään, valutettuun pastaan. Lisää hernepesto ja rapeaksi paistettu pekoni ja ripoittele päälle parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti