tiistai 7. huhtikuuta 2015

Kevyesti: Wana be tonnikalapihvit

Mielikuvitus on vain rajana, sillä osastolla mennään. Nyhjätään tyhjästä.Tonnikalapurkki, mitäs siitä sitten tehdään? No pikkasen paremmat pihveet of course. Tohon olis voinnut pistää, ehkä vielä enempi sitruunaa tai laittaa tilliä mitä meil ei ollut. TAI ehkä joku tilli-sitruunakermaviilikastike vois toimii muuten aika hyvin. Pitääkin seuraavaks tehä sitä kans seuramieheks. Ei noit voi kauheen kauniiks sanoo kyl millään ilveellä. Ohje yhdelle ja tulee 4 kpl. Parhaiten onnistuu pikkulettupannulla ja mieluiten sellasella mis on ns. syvemmät laidat.

Tonnikalapihvit

1 prk tonnikalaa paloina vedessä
1 kpl kananmuna
1 kpl kananmunan valkuainen
½ kpl porkkanaa raastettuna aivan pieneksi
1 kpl salottisipuli hienonnettu aivan pieneksi
1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettu aivan pieneksi
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
tillisilppua

Lisäksi: oliiviöljyä paistamiseen, sitruunamehua lopuksi päälle ja tillisilppua.


Tee taikina eli valuta vesi pois tonnikalasta hienonna haarukalla, lisää hienonnetut porkkanat, sipulit, munat, sitruunamehu, suolaa, mustapippuria ja tillisilppua. Sekoita puuhaarukalla kaikki hyvin sekaisin. Laita pikkulettupannulle vähän oliiviöljyä ja hei oikeesti 1 tl öljyä riittää koko hela hoitoon, pyöritä vaikka pullasudilla pannurinkuloita, niin jo riittää. Sitten lusikoi taikinaa pannulle ja paista miedolla lämmöllä. Käännä kunnes massa tuntuu siltä, että kääntyy ilman isompia katastrofeja. Paista vielä hetki. Purista pihvejen päälle sitruunaa ja tillisilppua. Ite näin jälkikäteen tekisin kermaviiliseoksen ns. kastikkeeks. Sit lisäks vähän riisiä ja vihanneksia. Syö heti, vähän viilenneinä ei oikein uponnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti