perjantai 20. maaliskuuta 2015

Thaikkulan käyrryruokaa kevyesti eli jauhista thaimaalaisittain


Oon tätä tehnyt myös ns. raskaampana versiona, mutta tää on nyt kevyt versio thaikkulan kärryruuasta. Annoksesta riittää noin 2-4 annosta. Hyvää oli tämäkin versio, vaikka vähän ekaksi olin epäluuloinen. Noilla eri öljyillä saa uusia makuja. Tämän ruuan kantavavoima on juuri seesamiöljyn aasialaisessa maussa.


Jauhista thaimaalaisittain

400 g vähärasvaista jauhelihaa
1 kpl iso sipuli hienonnettuna
4-6 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1-2 kpl chiliä hienonnettuna
kourallinen vihreitä papuja pätkittynä
kesäkurpitsaa kuutioituna
seesamiöljyä loraus
1 rkl vaaleaa soijaa
1 rkl kalakastiketta
mustapippuria
1 pnt thaibasillikaa silputtuna

Lisäksi: täysjyväriisiä

Laita riisi kypsymään suolaveteen. Lorauta seesamiöljyä paistinpannulle ja lisää kuumalle pannulle chili, sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää jauheliha ja ruskista sitä hieman. Lisää pavut ja kesäkurpitsa, anna kypsyä. Mausta mustapippurilla, soijalla ja kalakastikkeella. Silppua mukaan thaibasillikaa. Tarjoile riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti