sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Sipsit eli perunalastut hand made

Teinpä sitten ite sipsei, noh tais kyl olla jo ennen joulua. Oli muuten helppo tehdä ja älyttömän hyvän makuisia. Mun ongelma oli saada niistä tarpeeks ohuita. Meillä kun ei ole sitä tv-shopin silppurihässäkkää, no joo saahan niitä muualtakin ja se taitaa olla siis ostoslistalla seuraavana. Parhaimmat tuli juustohöylällä mutta must silläkin oli niin veemäistä tehä. No mä aattelin että leikataas kuule veitsellä ns. kartanosipsei.... Joo makuna niistä tulikin hyviä ja rapsakoita, kunhan söi ne samantien. Eli ajan kanssa läsähti, mutta ohuet sitten taas pysy koko ajan rapsakoina. Suosittelen kyllä kokeilee, ite teen varmasti uudestaan kun se hässäkkä on ostettu.


Sipsit eli perunalastut

perunoita ohuina lastuina (Rosa Munda)
½-1 l öljyä
suolaa ja sormisuolaa

Eli oikeastaan tee lastut ja laita ne ½-1 tunniksi kylmään veteen. Kuivaa sen jälkeen lastut hyvin ja ala uppopaistaa tosi tosi tosi kuumassa öljyssä. Paista pienissä erissä ja nostele kullankeltaiset rapeat sipsit ns. kuivumaan talouspaperin päälle. Heitä suolat päälle kuumille sipseille. Meist oli hyvää kun käytti suola/sormisuolasekoitusta. Sitten vaan popsimaan sellaisenaan tai dippailemaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti