keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Överi mättö fajitas, huh huh....


Varustaudu tyhjällä vatsalla! Aivan ykkönen taas tämäkin "pikku" herkku. Tein nyhtöpossua vähän eri kaavalla kuin ennen eli nyt cokis ja chipotle -kastike näyttivät makujen suunnan. Työläin vaihe on venata nyhtiksen valmistumista. Se mikä tästä ny tekee niin överin, niin tää täytetään iso fajitaslettu vähän kaikella herkulla täyteen ja sitten folioo ympärille ja rullataan niin ettei kastikkeet levii syliin. NOM NOM NOM vatsa ja linjat kiittää ;)


Cola nyhtöpossu

1 kg kasleria
3 kpl sipulia renkaina
2 pl chipotle kastiketta
7,5 dl Coca-Colaa
mustapippuria
suolaa


Laita sipulirenkaat uunivuoan pohjalle ja siihen päälle possu. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle chipotle kastikeet ja Coca-cola. Kypsennä uunissa 150-170 asteessa 7-8 tuntia. Kääntele lihaa välillä ja tuntia ennen ns. valmistumista haarukoi liha pieneksi niin saa oikein kunnolla makua.

Guacamole

2-3 kpl avokadoa kuutioina
1 kpl limen mehua
1 pnt korianteria silputtuna
suolaa
mustapippuria
(jalapenosilppua ja valkosipulisilppua)


Sekoita kaikki keskenään ja anna hetki maustua.

Salsa

4-6 kpl tomaatteja kuutioituna
1 kpl pieni punasipuli hienonnettuna
1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 pnt korianteria silputtuna
1 kpl limen mehua
1 kpl jalapeno silputtuna
1 tl ruokosokeria
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä

Sekoita kaikki keskenään ja anna hetki maustua.

Lisäksi: isoja fajitaslettuja, creme fraisea, nachoja ja jalapenorinkuloita. Ja sitten sitä folioo.


Lusikoi nyhtöpossua, guacamolea, salsaa, creme fraisea, nachoja ja jalapenorenkuloita ison fajitasletun sisälle. Rullaa folion sisälle ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti