perjantai 5. joulukuuta 2014

Bostonin kiekuraleipä

Tää ohje on Valion ja onkin kivaa vaihtelua leipärintamalle. Tätähän vois hyvin tuunata esim. salamilla, paprikalla, eri juustoilla, yrteillä, oliiveilla, kinkulla, paahdetulla sipulilla... mitä näitä ny sitten on, vain taivas rajana.

Bostonleipä

½ kpl tuorehiivaa
1 prk Mustapekkakermaa
½ tl suolaa
½ rkl sokeria
1 rkl tomaattipyrettä
6 dl vehnäjauhoja
½ dl juoksevaa Oivariinia

Täyte:

170 g pekonia kuutioituna
(1 rs herkkusieniä viipaloituna, ite jätin nää pois, tuntu turhalta)
1 kpl iso sipulia hienonnettuna
1 pkt Mustapekkaa, makeaa Chiliä tai mustapippuri tuorejuustoa


Murenna hiiva kädenlämpöiseen ruokakermaan. Lisää suola, sokeri ja tomaattipyree. Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi Oivariini. Kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä. Kuutioi pekoni ja herkkusienet jos niitä haluat mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista ne paistinpannulla. Vaivaa taikina ja kauli levyksi. Levitä päälle pekoniseos ja murennettu tuorejuusto. Kierrä rullaksi. Leikkaa noin 5 cm:n paloja ja asettele ne voideltuun vuokaan tai vuokaan jonne olet laittanut leivinpaperin. Asettele ne väljästi eli on tilaa kohota. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti