maanantai 10. marraskuuta 2014

Välimeren kanapata


Tääkin ohje löytyi Soppa365 lehdestä. Helppo ohje, tosin laitoin oliiveita liian paljon, joten padasta tuli turhan suolainen. Onhan tämän tapaisia tullut tehtyä ennenkin, mutta nyt mennään näillä. Meikäläisellä ei kyllä tullut saman väristä pataa kuin lehden sivuilla olevassa kuvassa oli. Ihan passeli arkiruoka. Söimme muusin kanssa, vaikkakin ohjeessa suositeltiin riisin kera eli kukin tavallansa.

Välimeren kanapata

500-600 g maustamattomia kanafileitä
3 kpl valkosipulinkynttä
2-3 rkl oliiviöljyä
2 kpl rosmariininoksia
3-4 dl valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
8 kpl tomaattia tai 500 g säilyketomaatteja
100 g vihreitä hyviä oliiveita
1-1½ dl vahvaa kanalientä

Paloittele rinnat reiluiksi paloiksi. Hienonna valkosipuli pataan ja kuullota niitä hetken öljyssä. Lisää rintapalat ja paista niitä kunnes pinta saa kauniin värin. Lisää rosmariinioksat ja valkoviini, mausta suolalla ja pippurilla. Sulje kansi ja keitä vähintään 15 minuuttia. Kuutio tomaatit ja lisää oliivit pataan. Anna poreilla ilman kantta vielä 10 minuuttia. Lisää kanalientä. Itse kyl annoin poreilla kuulkaas vielä enemmän, padoista tulee mun mielestä aina parempaa, miten kauan sen antaa kypsyä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti